(P) Recomandarea culinară a lui Vlad Ciuburciu (Vascar)

By  | 

Indiferent în câte locuri din lume am ajunge și câte preparate culinare și rețete exotice am încerca, nimic nu se va putea compara vreodată cu gustul de acasă. Fie că vorbim despre deserturile inegalabile ale bunicii sau felurile principale gătite de mama, acestea au mireasma copilăriei, care ne este profund înrădăcinată în memorie.

Pe acest lucru se bazează și Vlad Ciuburciu, Directorul General al companiei producătoare de conserve și preparate din carne Vascar, care ne recomandă astăzi o rețetă “ca odinioară”, cu gustul deosebit de la bunici.

Este vorba despre o caserolă picantă din cârnați țărănești cu busuioc și pulpe de pui. Cârnații savuroși, afumați cu lemn de esență tare și îmbogățiți cu condimente naturale, provin din oferta Vascar.

Mai exact, aceștia sunt creația celebrului chef Horia Vîrlan, fiind pregătiți după o rețetă special creată pentru Moldova în Bucate, cel de-al doilea brand al companiei cu sediul la Vaslui. Pe lângă gustul deosebit, Ciuburciu (Vascar) explică faptul că acești cârnați nu conțin E-uri, aditivi și conservanți.

“Acești cârnați țărănești cu busuioc poartă eticheta ‘Alege natural, fără E-uri’, făcând parte dintr-o linie de produse 100% naturale, cu ingrediente de cea mai bună calitate. Am avansat o declarație puternică, explicită: fără E-uri, asta însemnând că am eliminat complet E-urile, nu doar am scos unele și am adăugat altele. Este vorba despre preparate care au prins rapid, datorită gustului cu adevărat deosebit, irezistibil, dar și calității superioare a ingredientelor – 100% naturale, fără E-uri”, a explicat Vlad Ciuburciu.

ciuburciu-vascar

Iată care sunt ingredientele și modul de preparare pentru această rețetă recomandată de Vlad Ciuburciu (Vascar).

Caserolă picantă din cârnați țărănești cu busuioc și pulpe de pui

Ingrediente (pentru 4 persoane):

– 500 de grame de pulpe dezosate, tăiate cuburi;
– 500 de grame de cârnați țărănești cu busuioc de la Moldova în Bucate, tăiați în felii groase;
– 3 linguri de ulei;
– o ceapă medie;
– 2 morcovi noi, tăiați feliuțe;
– 3-4 căței de usturoi, tăiați feliuțe;
– 2 roșii fără coajă, tăiate cuburi;
– 2 crenguțe de cimbru;
– o cană de supă/apă caldă;
– o jumătate de cană de pesmet;
– 2 linguri de pătrunjel verde, tocat;
– 2 linguri de caș uscat, mărunțit;
– sare și piper negru.

Mod de preparare:

– bucățile de pulpe de pui trebuie rumenite în ulei încins, apoi scoase, așezate pe o farfurie caldă și înlocuite de feliile de cârnați țărănești;

– după ce se rumenesc și aceștia, îi scoatem și adăugăm ceapa, morcovii și un praf de sare în locul lor, în ulei; după ce acestea se sotează, la foc domol, se vor adăuga roșiile, usturoiul și crenguțele de cimbru;

– peste alte câteva minute, se adaugă supa/apa, apoi bucățile de pui și feliile de cârnați înapoi, alături de puțin piper măcinat; sosul trebuie fiert 20-30 de minute, până când scade considerabil;

– în timp ce sosul fierbe, se amestecă pesmetul cu pătrunjelul și cașul, iar rezultatul obținut se presară peste sote-ul de cârnați și pui;

– cratița se introduce la cuptor 5-6 minute, la temperatura de 210 grade Celsius, pentru a gratina pesmetul;

– caserola se servește alături de salată verde sau salată de roșii cu busuioc.

Foto: Freepik.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *