(P) O retrospectivă a primilor cinci ani de UNTOLD

În cinci ani, UNTOLD a reușit să „capitalizeze” ceva mai mult de un număr – a făcut stoc de emoții, prieteni și de emoție autentică.

Timp de patru zile si tot atâtea nopți, de cinci ani încoace, cel mai impresionant line-up, DJ-ii și artiști din toate colțurile lumii și sute de mii de festivalieri au adus încasări record pentru bugetul orașului Cluj-Napoca.

UNTOLD e, înainte de orice, bucurie și zâmbete împărțite între necunoscuți, e locul în care poți lăsa cu adevărat în urmă orice grijă, e un loc în care nu există bariere de comunicare, e locul în care muzica și decorurile fabuloase schimbă totul.

De la prima ediție, festivalul a venit cu ceva nou: o incredibilă atenție la detalii, de la cocktail-uri până la entertainment, toate erau duse la nivelul următor. UNTOLD avea să devină cel mai mare spectacol vizual din România. În fiecare an, mainstage-ul a avut câte o poveste și mereu, scena pe care au urcat artiștii a fost protejată de personaje magice, desprinse din legendele Transilvaniei, de la Greunceni până la Dragoni și la stăpânul absolut al universului UNTOLD, Magicianul.

Așa a început această magie, cu 240.000 de festivalieri la prima ediție și cu un line-up în care au fost incluse nume de DJ din A-List: Avicii, Dimitri Vegas and Like Mike, Sunnery James & Ryan Marciano, Armin Van Buuren, David Guetta.

După prima ediție, UNTOLD a fost recompensat cu premiul „Best Major European Festival” în cadrul European Festival Awards 2015; a fost pentru prima dată în istoria evenimentului când un festival aflat la prima ediție a obținut acest trofeu. Dacă 240.000 de participanți sună minunat, clar peste 300.000 e mult mai bine. Acesta este numărul de party people care au venit în Cluj-Napoca, în anul 2016. Tot în acel an a fost lansat concepul de party: „Ziua Armin Van Buuren”. Peste 80.000 de oameni l-au ascultat aproape 5 ore pe regele muzicii trance; olandezul și-a incheiat DJ set-ul la ora 7 dimineața, moment în care a îngenuncheat în fața festivalierilor. În 2017 festivalul reușea un adevarat boom world wide – 340.000 de oameni au dansat până la epuizare alături de artiștii lor preferați.

Peste 180 de artiști care au completat line-up-ul Untold 2017: Armin van Buuren, Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Hardwell, Steve Aoki, Ellie Goulding, Hurts, Tinie Tempah, Marshmello, Solomun, Jamie Jones, Loco Dice, Sven Vath, Dubfire, Chris Liebing, Art Department, Ilario Alicante, Steve Lawler, Kollektiv Turmstrasse, Johannes Brecht, Steve Bug, Alan Walker, Lost Frenquencies, Sander van Doorn. Armin van Buuren a venit cu cel mai emoționant mesaj în mainstage: „You see me, you hear me, but Romania, I feel you!”

2018 a fost o alta etapă în dezvoltarea conceptului Untold: peste 355.000 de participanți și câteva apariții în premieră în România: duo-ul american The Chainsmokers, norvegianul Kygo, The Black Eyed Peas. Zona underground a bifat nume ca: The Prodigy, Pendulum, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Borgore. Armin van Buuren a stabilit un record la UNTOLD Festival 2018, a mixat peste 7 ore pe scena de main a festivalului.

2019 – CODEX OF MAGIC a marcat cea de-a cincea ediție a festivalului UNTOLD. A fost o ediție aniversară, așteptată cu emoție și curiozitate de cei care au ajuns pentru prima dată în acest tărâm fantastic, dar și pentru cei care au venit în Cluj-Napoca pentru al 5-lea an la rând: zâmbete și culoare, energia pozitivă, revederea cu vechii prieteni, momentul în care s-au legat noi prietenii. Armin van Buuren a pregătit pentru ediția aniversară a festivalului un show unic, o premieră world-exclusive. Cel mai neașteptat moment a fost prezența Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, apoi imnul național.

The World Capital of Night and Magic e realitatea celor 4 zile de festival din Cluj Napoca, pentru că Untold nu e doar un festival, e o experiență în care DIVERSITATEA e cuvântul-cheie.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.