(P) O cafea excelentă la tine acasă!

Dacă ai afla că undeva în lume există o echipă de specialiști care degustă nu mai puțin de 5000 de cești de cafea în fiecare an, pentru a se asigura că la tine ajunge un pachet de cafea de cea mai înaltă calitate, cu siguranță ai spune „Da, vreau aceea cafea la mine acasă!”.

Acea cafea există și se numește Costa Coffee.Acum aproape 50 de ani, în Londra, doi frați, Sergio și Bruno Costa, au încercat să creeze cea mai bună cafea din lume. Și au reușit. Misiunea lor a fost aceea de a salva lumea de cafeaua mediocră, și au trecut prin 112 încercări pentru a ajunge la varianta perfectă, care a fost imediat un succes. În ultimii 9 ani, Costa Coffee a fost votată de către iubitorii de cafea din UK drept cafeaua lor preferată. Și nu ne surprinde acest lucru, dacă ne gândim la faptul că boabele de cafea sunt atent selectate și provin din cele mai bune surse. Astăzi, mai puțin de 5% dintre toate boabele de cafea din lume sunt suficient de bune pentru cafeaua Costa și toate boabele Costa provin din surse 100% certificate de Rainforest Alliance.

În România, Costa Coffee este poate fi savurată într-o gamă de 4 sortimente premium:

  • The Signature Blend Prăjire Medie Acesta este un sortiment unic, prăjit încet, pentru a ajunge la o aroma bogată și netedă, cu gust de nucă;
  • Varianta Bright Blend, cu note de miere, compusă din 100% boabe Arabica din America de Sud;
  • The Signature Blend Prăjire Intensă, o cafea cu gust intens și note intense de ciocolată pentru un espresso perfect.
  • Varianta exotică, Colombian Roast Single Origin, cu un gust bogat și note de caramel, o cafea 100% Arabica, care provine din dealurile columbiene.

Fiecare sortiment este special și poate fi luat acasă pentru a pregăti o ceașcă de cafea excelentă. Pentru asta, am întrebat-o pe Cezara Carteș, Coffee Capabilities Expert la Coca-Cola Hellenic Bottling Company, cu peste 10 ani de experiență în industria cafelei din România, care sunt pașii de care să ții cont pentru a prepara o cafea deosebită în propria bucătărie. Căci viața e prea scurtă pentru o cafea mediocră.

Ea ne-a împărtășit metodă perfectă de preparare la ibric. Este mult mai simplu decât am crede. Avem nevoie numai de o cafea de calitate, foarte fin măcinată, și de o apă de bună calitate, pe care este bine să o avem deja încălzită. Ca să fie totul simplu și delicios, tot ceea ce trebuie să facem este să amestecăm de la început, în ibric, apa cu cafeaua, să îl punem apoi pe foc, iar în momentul în care vedem cafeaua ridicându-se, să luăm de pe foc ibricul și să lăsăm puțin cafeaua să se așeze. Apoi, fiecare din noi o poate îndulci după preferințe, sau, pentru un gust mai exotic, putem încerca să adăugăm încă de la început în ibric puțină scorțișoară, cardamon, nucșoară sau chiar piper. Enjoy every sip!

Citește și: Cafeaua nu ar trebui sa fie atââât de complicată. Trebuie să fie doar de calitate

 

Foto: Costa Coffee

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.