(P) Noul indulcitor natural autorizat de Comisia Europeana

By  | 

Ca urmare a deciziei Comisiei Europene de a autoriza folosirea glicozidelor derivate din steviol (substanţele dulci din frunza de Stevia) ca îndulcitor pentru alimente şi băuturi răcoritoare, Coca-Cola România are posibilitatea de a oferi consumatorilor mai multe variante de băuturi răcoritoare cu conţinut caloric redus. 

Stevia, denumirea scurtă pentru planta Stevia rebaudiana, este o plantă din familia crizantemelor, originară din Paraguay. Îndulcitorii extraşi din frunzele ei sunt o sursă intensă şi naturală de gust dulce, cu zero calorii. 

Istoria de utilizare a Steviei ca îndulcitor a început cu secole în urmă, atunci când populaţia indigenă Guarani din Paraguay folosea pudra provenită din frunze pentru a-şi îndulci băuturile. 

Extractul purificat din frunzele de Stevia este de 200 de ori mai dulce decât zahărul, dar fără calorii.

Compania Coca-Cola va continua să se concentreze asupra inovaţiilor în domeniul îndulcitorilor pentru a contribui la diversificarea produselor oferite consumatorilor şi pentru a răspunde astfel nevoilor acestora de nutriţie şi hidratare.

Coca-Cola România încurajează consumatorii să opteze pentru un stil de viaţă echilibrat, care să includă o dietă adecvată, precum şi exerciţii fizice regulate.

Termenul prevăzut de legislaţia aplicabilă în România este cel de glicozide derivate din steviol, aşa cum este trecut pe etichetele produselor conţinând acest îndulcitor extras din frunze de Stevia.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *