(P) Imbina sportul si vacanta cu Runscapes

By  | 

Runscaperii vor fugi pentru prima dată într-un city break organizat la Paris, în perioada 12 – 16 martie. Preţul excursiei este de aproximativ 300 de euro, cu transportul şi cazarea incluse. 

Cum arată vacanţa perfectă? Iniţiatorii proiectului Runscapes au constatat că un concediu obişnuit înseamnă, pe lângă obiectivele turistice de vizitat, prea multă mâncare şi prea puţină mişcare. Aşa că Runscapes îşi propune să definească vacanţa perfectă ca pe un mariaj între natură şi cultură, adică între alergat şi programele de vizitare ale destinaţiilor. 

În acest fel, călătorul care acceptă provocarea Runscapes are condiţia fizică necesară pentru a străbate oraşul de la un cap la altul şi poate încerca orice delicii culinare locale doreşte, fără sentimente de vinovaţie. În plus, aventura descoperirii este împărtăşită cu oameni pe care îi unesc aceleaşi pasiuni.

Statisticile arată că preocuparea românilor pentru alergat este în creştere. În anul 2013, au fost organizate în jur de 45 de crosuri, maratoane şi semi-maratoane în oraşele principale ale României, iar numărul de participanţi per eveniment a variat între câteva sute şi peste 4000. La fel, cifrele arată o tendinţă ascendentă a călătoriilor în străinătate: anul trecut, peste un milion de români şi-au petrecut concediile în afara graniţelor ţării. Runscapes este primul proiect aflat la intersecţia dintre aceste două nişe. 

Publicul-ţintă al proiectului este constituit din toate persoanele care au buletin sau paşaport, o pereche de pantofi de alergat – preferabil folosiţi – şi poftă de aventură. Pe lângă propunerea inedită, avantajele “escapadelor” sunt durata scurtă a excursiilor şi preţurile accesibile. În acest fel, oferta Runscapes este atractivă şi pentru tinerii pasionaţi de sport, cu salarii entry-level, şi pentru angajaţii multinaţionalelor, cu timp de distracţie limitat.

Detalii despre proiectul Runscapes şi excursia de la Paris sunt disponibile pe facebook.

Go, Runscapers!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *