(P) Feeric Fashion Days 6

By  | 

Prezentare din tramvai. Palatul Brukenthal din Avrig. Turnurile de pe Strada Cetăţii. Biblioteca Astra. Pe scurt, cea de-a cincea ediţie a celui mai mare festival de modă. Cea de-a şasea ediţie a Feeric Fashion Days va depăşi ştacheta ediţiei anterioare cu locaţii de prezentare şi mai inedite. „Fiecare designer ce va avea în festival prezentare individuală a vizionat locaţia de desfăşurare înainte să îşi creeze colecţia. Toate colecţiile vor fi în completă armonie cu spaţiul de desfăşurare tocmai pentru a pune în valoare creaţiile artistice ale designerilor”, spune Mitichi, organizatorul Feeric Fashion Days. 

În curtea Palatul Brukenthal din Avrig va avea loc prima prezentare prin apă din Feeric Fashion Days. Manechinele îmbrăcate în noua colecţie semnată Bianca Popp vor defila pe cursul pârâului din curtea Palatului. Terminalul sosiri al Aeroportului Sibiu va găzdui cea de-a doua prezentare individuală, în care modelele vor purta spectatorii într-o călătorie imaginară spre universul designerului Adriana Goilav. Sibiul istoric îşi pune din nou amprenta peste cel mai important festival de modă. După pasarela dintre turnurile de pe strada Cetăţii, Feeric Fashion Days revine în centrul istoric al oraşului cu două prezentări cu un puternic iz arhaic. Piaţa Aurarilor se va transforma într-un „haos controlat”, un loc de întâlnire al modelelor ce pornesc din patru puncte diferite, de pe străduţele înguste ce mărginesc piaţa sau de pe scările de legătură cu Piaţa Mică. Tot la lăsarea serii, Pasajul Scărilor se va transforma într-un loc de promenadă pentru această artă a frumosului. Înconjurată de zidurile vechii cetăţi, pasarela va lega oraşul de sus de cel de jos pentru prezentarea Nataliei Vasiliev. 

Cele mai spectaculoase prezentări individuale ale acestei ediţii de festival se anunţă a fi cele din ultimele două zile. Sâmbătă, în 29 iunie, în Depoul CFR, 20 de fotomodele vor defila de-a lungul liniilor de cale ferată, plecând din depoul de reparaţii spre placa turnantă, unde şina de cale ferată va roti în faţa spectatorilor, întreaga colecţie, la 360 de grade. Duminică dimineaţa, apa din bazinul Băii Neptun se va „retrage” pentru a face loc unei prezentări de modă în bazin. Secţia de design vestimentar din cadrul Universităţii Lucian Blaga prezintă o colecţie colectivă ce reuneşte creaţii ale studenţilor din cei trei ani. O parte dintre spectatori vor lua loc de-o parte şi de alta a pasarelei, chiar pe fundul bazinului. 

Feeric Fashion Days este un eveniment organizat de Fundaţia Mitichi şi cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Parteneri principali: Ford, Boromir, Wella, Peroni, Pepsi, Kessler.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *