(P) Ești gata să-ți pui piscină? Ce variante ai la dispoziție

Gata! Oficial, s-a deschis sezonul vacanțelor la mare și a petrecerilor lângă piscină. Dar cum ar fi să găzduiești chiar tu astfel de petreceri? Sau să ai o piscină doar pentru tine și cei dragi? Dacă te numeri printre fericiții care stau la casă și mai ai și un petec de pământ pe lângă ea, problema-i pe jumătate rezolvată. Mai trebuie doar să investighezi ce variantă de piscină ți se potrivește. Și dacă îți faci griji în privința costurilor, e bine să știi că poți lua totul în rate de la Dedeman.

Piscina supraterană

Este soluția cea mai puțin costisitoare. Ba chiar, dacă te grăbești și nu vrei prea multe bătăi de cap, poți să-ți iei una gonflabilă, pe care ți-o montezi singur imediat. Ceva mai elegantă și solidă este piscina cu cadru metalic, care poate fi vopsită în anumite culori sau chiar poate să imite lemnul.

Ambele variante au avantajul că nu sunt neapărat permanente. Când vine iarna sau când ai nevoie de mai mult spațiu în grădină, pur și simplu demontezi piscina și o pui deoparte până la următorul sezon.

Bineînțeles, vorbim despre o piscină, nu o cadă. Nu poți s-o muți de colo, colo în fiecare zi. Chiar dacă sunt demontabile, operațiunea asta trebuie făcută cu multă grijă, pentru că o piesă deteriorată în proces nu prea poate fi schimbată separat.

Piscina îngropată

Dacă te-ai hotărât serios să-ți pui piscină și vrei să faci din life by the pool un lifestyle, merită să investești într-o piscină subterană sau îngropată. Vorbim despre prețuri cu totul diferite, dar o să ai senzația că te-ai mutat la Hollywood de fiecare dată când pășești în curte.

Și aici, există mai multe materiale din care poți alege. Oțelul galvanizat este cel mai la îndemână: se construiește ușor, se întreține ușor și are, probabil, cel mai bun raport calitate/preț.

Mai sunt și piscinele din polistiren și beton, care pot să ia ce formă și ce adâncimi dorești și care țin aproape o viață. Dacă te grăbești, poți alege piscina din fibră de sticlă, care este, în fapt, o cuvă coborâtă în excavație cu ajutorul unei macarale. Sau mai există varianta clasică, piscina din beton, care este cea mai robustă și, deși nu sună așa, poate fi soluția cea mai elegantă. Pentru că ai libertate mai mare în alegerea învelișului interior: mozaic din sticlă, faianță, vopsea.

Costuri

Evident, piscina supraterană este cea mai accesibilă. Vorbim despre prețuri cuprinse între 80 de euro și câteva mii, în funcție de calitate, dotări sau grosimea învelișului interior.

La piscinele îngropate, situația se schimbă semnificativ. Este o investiție majoră, care pleacă de la 5000 de euro și poate să ajungă și la 150.000, în funcție de mărime și complexitate.

Important este că nu ducem lipsă de varietate pie piață. Iar dacă pleci în căutarea piscinei perfecte cu un mic ajutor din partea lui CardAvantaj, va fi mult mai ușor să-ți vezi visul cu ochii. Poate chiar vara asta!

Sursă foto: Card Avantaj

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.