(P) Detalii pe care un atelier mecanic trebuie să le ia în considerare

Ca și în cazul celorlalte afaceri, atelierele auto au avut parte de evoluții importante în ultimii ani pentru a se adapta la noile vremuri. O importanță deosebită a avut-o adoptarea de noi tehnologii, în continuă schimbare. În prezent, în atelierele auto  există fie un elevator auto, un elevator vulcanizare sau un elevator 2 coloane, printre multe alte instrumente de ultimă generație.

Atelierele auto întâmpină adesea dificultăți în a fi în pas cu tehnologia. Din acest motiv, credem că este important să examinăm câteva puncte-cheie pentru a avea un atelier auto în pas cu tehnologia, luând întotdeauna în considerare modelul de afaceri și mijloacele disponibile.

O imagine corporatistă modernă și atractivă

Întotdeauna trebuie să aveți grijă să actualizați imaginea companiei. Modelele se schimbă și trebuie să evitați ca atelierul vostru auto să intre într-un con de umbră din cauza faptului că nu folosește instrumente de ultimă generație. Trebuie să creați clienților o impresie activă și dinamică, în conformitate cu tendințele sociale. Acest lucru este vital pentru atragerea de noi clienți, precum și pentru generarea recurențelor.

Profesionalismul ca emblemă

În acest punct, trebuie inclus totul, de la actualizarea uniformelor de lucru la ordinea și curățenia în interiorul atelier. Imaginea unui atelier în care abundă rămășițe de piese, mizerie și unelte împrăștiate peste tot  nu inspiră încredere clienților, așa că trebuie să încercați să mențineți o imagine adecvată așteptărilor lor. O dispunere corectă a echipamentului, a spațiilor dedicate uneltelor și niște pereți curați dau întotdeauna o senzație plăcută clienților.

Revizuirea și reînnoirea instrumentelor

Având în vedere evoluția de neoprit a vehiculelor fabricate în ultimul deceniu, este vital ca atelierul să fie actualizat și adaptat la aceste noi tehnologii.  Este vorba despre unelte în stare bună, calibrate, revizuite și ajustate în mod constant, până la întreținerea corectă a echipamentului de diagnosticare și a mașinilor specifice.

Starea bună a uneltelor este esențială pentru prestarea unui serviciu adecvat. Curățarea și reînnoirea constantă a uneltelor manuale uzate nu numai că oferă un confort sporit, dar evită, de asemenea, apariția unor probleme, cum ar fi rotunjirea capului șurubului hexagonal și împiedicarea extracției acestuia.

Pe de altă parte, starea corectă, verificarea și întreținerea mașinilor-unelte (burghie, mașini de șlefuit, discuri de tăiere radială, compresoare etc.), pe lângă facilitarea foarte mare a sarcinilor, pot evita situațiile de risc pentru personal.

Actualizarea echipamentelor tehnice

Sarcina tehnică a vehiculelor curente este atât de mare încât este necesar un echipament informatic specific, precum și formarea personalului pentru a putea lucra corect cu parcul de vehicule din secolul XXI, începând cu echipamentul de diagnosticare.

Nu mai este suficient să citiți și să interpretați codurile de eroare, este necesar să înțelegeți funcționarea sistemelor pentru corectarea defecțiunilor și avariilor. Sistemele Can-Bus interconectează toate sistemele vehiculului între ele, înțelegând astfel funcționarea fiecărui vehicul sau producător. Acest lucru ajută foarte mult la rezolvarea problemelor.

În același timp, personalul atelierului trebuie să fie la curent cu noile sisteme, prin urmare, este esențială pregătirea și recalificarea personalului, atât mecanic, cât și administrativ.

O rețea de furnizori de piese de schimb originale

Acest aspect este de o importanță vitală pentru buna funcționare a atelierului, deoarece colaborarea cu o rețea lider în furnizarea de piese de schimb originale pentru vehiculele care se află în reparație, înseamnă o economie de costuri și timpi de așteptare.

Acestea fiind zise, vă urăm succes în dezvoltarea afacerii voastre. Sperăm ca detaliile oferite să vă ajute să atrageți cât mai mulți clienți.

Sursă foto: pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.