(P) Cum să te ferești de păcăleli atunci când dorești să închiriezi un spațiu comercial în Capitală

Inchirierea unui spatiu comercial este una dintre cele mai dificile alegeri ale celor care administreaza sau manageriaza o afacere. Din ce in ce mai multe persoane care doresc sa inchirieze un spatiu comercial, din graba, din lipsa informatiilor, din dorinta de a gasi cel mai bun spatiu si de a fi inaintea competitorilor, nu se gandesc prea mult inainte de a face o alegere.

Asadar, conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cele mai bune spatii comerciale de inchiriat in Bucuresti sunt demne de luat in calcul de catre potentialii chiriasi, deoarece succesul afacerii lor va depinde de aceste spatii.

Investitiile imobiliare in spatii comerciale – o afacere sinuoasa

Una dintre cele mai profitabile afaceri din tara este cea din domeniul imobiliarelor. Aceasta se dezvolta bine mai ales in orasele mari, cum este Capitala, in care apar zilnic firme noi. Cei care doresc sa isi deschida o companie si nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze trebuie sa ia in calcul, in primul rand, gasirea spatiului comercial.

Daca nu au suficiente resurse financiare sa il cumpere, il pot inchiria la un pret foarte bun. Insa nu numai pretul conteaza in inchirierea spatiului, ci multe alte aspecte sunt importante si trebuie avute in vedere.

Inchirierea unui spatiu comercial este o investitie foarte importanta. Aceasta va avea in prim-plan suprafata spatiului disponibil, zona in care se afla proprietatea, dar si vadul comercial. Cu cat este mai vizibila, cu cat este mai bine cotata zona, cu atat spatiul comercial va avea un pret de inchiriere mai mare, dar si garantia ca afacerea va avea succes.

Inainte de a face acest pas, este bine ca viitorii sau potentialii chiriasi sa analizeze vadul comercial in care sa afla spatiul, sa vada daca se poate ajunge usor cu mijloacele de transport in comun, daca exista locuri de parcare si daca zona este una care ofera siguranta. Acolo unde exista paza fizica sau sunt montate camere de luat vederi, cu siguranta ca gradul de siguranta va fi mult mai mare.

De asemenea, inainte de a inchiria un spatiu comercial, este bine ca potentialii chiriasi sa se intereseze si asupra locurilor de parcare disponibile, daca exista acces pentru masinile mai mari, care transporta marfa, dar si daca exista firme concurente in zona. Ideal ar fi ca spatiul comercial de inchiriat sa fie construit destul de recent. Constructiile vechi nu numai ca nu sunt sigure, dar nu sunt nici foarte atractive pentru clienti.

De asemenea, se va tine cont si de contractul de inchiriere, care ar trebuie sa se incheie pe un termen mai lung sau mai scurt, in functie de necesitatile chiriasului, dar si de alte aspecte. Contractele inchiriate pe un termen mai lung sunt si mai avantajoase, deoarece veniturile vor fi constante, pe o perioada mai lunga de timp, iar posibilitatea cresterii pretului de inchiriere este minima.

Nu in ultimul rand, alegerea unui spatiu comercial de inchiriat depinde si de facilitatile pe care le ofera, si anume racordarea la retelele de electricitate si de gaze, accesul la internet, posibilitatile de incalzire pe timp de iarna si de aer conditionat in timpul verii, precum si acelea de protectie si de paza.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.