(P) Cum să iei sala din prima: sfaturi pentru viitorii șoferi

Permisul de conducere este un document râvnit de mulți tineri care se visează la volanul propriilor mașini, cât mai repede. Totuși, obținerea lui nu este o sarcină tocmai ușoară, întrucât este nevoie ca viitorii șoferi să fie siguri pe ei atunci când merg în trafic, atât din punct de vedere practic, cât și teoretic.

De altfel, școala auto presupune promovarea unei testări teoretice și a unui examen practic. La partea de teorie, viitorii conducători auto vor trebui să răspundă corect la cel puțin la 22 întrebări dintr-un total de 26, cuprinse într-un chestionar auto, pentru a obține calificativul admis.

La partea practică, elevii școlii de conducere trebuie să-i demonstreze polițistului supraveghetor că știu să și aplice regulile de circulație învățate și să manevreze în mod corect și responsabil automobilul.

Chestionare auto categoria B: cea mai potrivită metodă de pregătire pentru testul la sală

Pregătirea teoretică trebuie să fie temeinică, așa că, dacă vă doriți să promovați din prima încercare examenul de la sală, trebuie să luați în serios această parte și să nu vă bazați pe noroc. Începeți cu lecturarea legislației, insistând pe aspectele mai neclare. Cel mai bine ar fi să-i solicitați profesorului de legislație să vă clarifice lucrurile pe care le considerați mai dificile.

Nu amânați acest moment! Materia este stufoasă, iar o lecturare superficială nu vă va garanta calificativul dorit. De asemenea, faceți în paralele chestionare drpciv categoria B. Astfel, vă veți obișnui cu structura întrebărilor și veți elimina, treptat, greșelile.

Cel mai bine ar fi să vă faceți un program zilnic de rezolvare a chestionarelor, pe care să-l alternați cu pregătirea practică pe teren. Încercați să faceți teste atunci când sunteți odihniți și aveți mintea limpede, iar când productivitatea scade, cel mai bine ar fi să luați o pauză.

Nu lăsați întrebările greșite neclarificate, notați-vă ce ați greșit și încercați să discutați cu profesorii de la școală sau cu instructorul auto pentru a înțelege mai bine.

Atenție! Nu începeți să faceți chestionare auto înainte de a citi din legislație, oricât de tentant ar fi. Aceasta este greșeala pe care o fac cei mai mulți din elevii școlilor auto, nereușind apoi să treacă din prima de testarea teoretică. Completarea chestionarelor este o parte esențială a procesului de obținere a permisului auto, însă dacă nu citiți și legislația, informațiile primite vor fi incomplete.

Drpciv-teste.ro: chestionare auto categoria B verificate

După ce ați citit bine legislația, este momentul să vă ocupați de teste. Rezolvarea chestionarelor auto este importantă pentru promovarea examenului auto scris. Totuși, ca să nu pierdeți timpul degeaba, trebuie să faceți teste pe un site care va oferă chestionare oficiale drpciv, exact ca cele de la examen.

Multe site-uri oferă întrebări prea simple sau prea dificile, iar de multe ori se pot strecura și greșeli în soluțiile de răspuns. Site-ul drpciv-teste.ro este cel mai potrivit ca să vă exersați noțiunile învățate.

Întrebările sunt însoțite de explicații unde este cazul, iar fiecare experiență este personalizată, platforma oferind posibilitatea de logare cu user și parolă pentru memorarea progresului.

Cu ajutorul autentificării veți avea posibilitatea de a revedea chestionarele pe care le-ați greșit, pentru a va putea clarifica informațiile respective. De asemenea, vă veți asigura că ați parcurs chestionare din toate capitolele. Rezolvarea de teste auto categoria B va fi o activitate plăcută, mulțumită interfeței ușor de folosit, accesibilă de pe smartphone, laptop sau tabletă.

În plus, site-ul oferă viitorilor șoferi o multitudine de informații utile, noțiuni de prim ajutor, aspecte legislative și un mediu care simulează exact condițiile de examen.

Completați chestionarea auto drpciv până când obțineți constant 25-26 de răspunsuri corecte apoi, cu încredere, programați-vă pentru examen. Mult succes!

 

Sursă foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.