(P) Cum funcţionează un sistem de alarmă?

Începem cu o întrebare: când aţi văzut sau aţi utilizat pentru ultima oară un sistem de alarmă? Mai ştiţi cum arătau şi cum funcţionau? Vă las să vă gândiţi în caz că a trecut ceva timp. În prezent lucrurile stau altfel, alarmele fiind mai uşor de utilizat, dar vin cu funcţii mai sofisticate şi mai inteligente. Acest lucru se datorează în special telefoanelor de tip smartphone care au impus şi au permis dezvoltarea unor noi tehnologii. Poţi vedea pe SKUT.ro cum arată o centrală modernă.

Fiind în permanenţă cu telefonul în buzunar sau în mană, putem avea acces la orice: de la hărţi şi ambuteiajele din trafic la rutele avionului sau chiar rezervările în timp real de la restaurantul favorit. Asa că producătorii de sisteme de alarmă au decis să evolueze şi pe acest plan, oferind acum alarme ce pot fi accesate şi controlate de la distantă cu ajutorul unui smartphone.

Această tehnologie este disponibilă de câtiva ani, cam de când telefoanele inteligente au ajuns să acapareze piaţa şi să depindem de ele. Dar cum functionează un astfel de sistem de alarmă? Vă explic imediat!

Kit-urile de alarmă sunt acum mult mai simpliste şi nu mai necesită nevoia unui specialist pentru a fi instalate. Doar scoateţi centrala de alarmă din cutie, o alimentaţi la reteaua de curent, amplasaţi senzorii acolo unde doriţi şi gata. Este pregătită să funcţioneze mult şi bine.

poza-sistem-de-alarma

Senzorii ce vin la pachet sunt de bază, nimic sofisticat. De cele mai multe ori este doar un senzor de mişcare. Dar nu asta este problema, căci acum se pot cumpara şi separat şi sunt extrem de ieftini.

Senzorii de miscare se amplasează în general la usa şi detectează mişcarea corpului uman pe baza caldurii generate de acesta. Am menţionat acest ultim aspect pentru a evitat întrebarea “dar ce facem cu animalele?”. Deoarece animalele sunt mai mici decât noi, oamenii, şi caldura generată de corpul lor este mai mică. Iar senzorul are o anumită marjă în care funcţionează, fiind special setat să nu pornească atunci când un animal trece pe lângă acesta.

Centrala de alarmă la care se conectează toţi senzorii poate transmite către anumite persoane sau servicii notificări, mesaje sau apeluri, atunci când cineva sau ceva declanşează un senzor. Persoanele sau serviciile se pot seta de dvs. De exemplu, puteţi seta numărul dvs de telefon dacă doriţi să primiţi toate aceste informaţii sau numarul unei rude. Puteţi seta chiar şi numarul de urgentă 112 dacă doriţi. Mesajele pe care centrala urmează să le transmită se pot seta de dvs în funcţie de senzorul declanşat. Folosind centrala şi telecomanda acesteia puteţi scrie un mesaj diferit pentru fiecare tip de senzor, iar când este declanşat să primiţi un sms sau un apel telefonic cu un anumit mesaj înregistrat de dvs.

Pentru a utiliza centrala în acest scop are nevoie de o cartelă SIM cu credit. Nimic mai mult. O puteţi conecta şi la internet pentru a putea realiza anumite setări de pe telefon de la distanţă.

În funcţie de câţi bani alocaţi pentru un kit de alarmă, puteţi conecta mai multi senzori, primiţi la pachet şi alte accesorii sau puteţi realiza mai multe setări.

Această metodă de funcţionare simplă se numeşte Plug and Play, adică conectezi centrala la reţeaua de curent electric şi deja poate fi utilizata şi fară setări, funcţia de bază de alarmă funcţionând corespunzător.

Astfel de kit-uri de alarmă sunt şi foarte ieftine, deoarece tehnologia a evoluat atât de mult în ultimii ani, ba chiar stagnează din lipsă de inspiraţie, iar preţurile au scăzut. De exemplu. la SKUT.ro găşeşti kit-uri începând de la 250 de lei.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.