(P) Cine este La Petite?

La Petite este laboratorul de cofetărie autentică care îmbină cofetăria tradiţională cu cea modernă şi o reinterpretează pentru a oferi tuturor iubitorilor de dulce cele mai neaşteptate combinații de arome şi gusturi – o adevărată revelație a dulcelui. Mai mult decât atât, este un vis devenit realitate, o pasiune ridicată la rang de artă.

Diana Bria, fondator, cofetar & împătimită a deserturilor artizanale Povestea a început… acasă.

Eram în concediu prenatal cu Andrei, cel de-al doilea copil al nostru, și din dorința de a-mi găsi o activitate care să mă relaxeze în rarele mele momente libere după ce adormeau copiii am început să fac prăjituri. Poate părea ciudat, însă pentru mine era cel mai relaxant moment al zilei, era liniște, puteam să îmi aud gândurile și să fac ceva fără să fiu întreruptă. De la cele mai simple la cele mai complicate rețete, am ajuns în scurt timp să fac prăjituri și torturi pentru prietenii apropiați, apoi pentru vecinii noștri din cartierul Cosmopolis.

Vorba că din mâinile mele ies niște dulciuri nemaipomenite a mers repede și, în scurt timp, bucătăria noastră de acasă s-a transformat într-un mic laborator plin de ustensile de cofetărie, în care se lucra deja la normă întreagă cu chicote de fericire și uneori plânsete sau țipete de copii. Deja devenise preocuparea întregii familii, nu doar o simplă pasiune.

După câteva luni am decis să duc lucrurile la următorul nivel și m-am înscris la un curs pentru a obține calificarea de cofetar. Nu m-am oprit aici și am continuat să învăț mai mult pentru că voiam să îmi perfecționez tehnicile, rețetele și să aflu altele noi. Norocul a făcut să mi se ivească oportunitatea să învăț de la cei mai buni maeștri cofetari din România și am aflat astfel ce înseamnă și cum se fac deserturile de calitate: de la preparatele clasice, nu foarte dulci, cu ingrediente de calitate, diferite arome și combinații inedite până la prăjiturile de odinioară din istoria cofetăriei românești și înghețată artizanală.

Pentru mine toată această experiență a fost o adevărată revelație și ne-a îndemnat să deschidem un laborator artizanal si un shop în Cosmopolis Plaza pentru a putea împărtăși și altor persoane descoperirea noastră. Ne-am dorit și am crezut în visul nostru de a pune pe picioare o afacere de familie prin care să facem ceea ce ne place și să promovăm lucrurile în care credem. Ca orice vis, a fost nevoie de multă muncă să-l îndeplinim. Ne-a ajutat experiența pe care am dobândit-o în industria alimentară (fiind implicați în prelucrarea cărnii încă din 1993), însă am avut foarte mult de învățat pe cont propriu deoarece cofetăria artizanală este un domeniu diferit. 

Usor si natural au venit cereri din ce în ce mai dese de la companii cu renume din Bucuresti pentru organizarea evenimentelor corporate. De asemenea, clientilor nostri mici le-au fost îndeplinite cele mai frumoase vise. Cererile au crescut pe mãsurã ce s-a dus vestea cum cã putem creea cele mai frumoase torturi cu personajele preferate. 

Iată-ne acum, la 2 ani si jumãtate de când activitatea noastră a început, pornind la drum cu o nouă provocare, și anume, primul nostru shop din Promenada Mall. Acest pas a venit firesc, ca urmare a feedback-ului foarte bun primit de la clienții noștri și de la cererea foarte mare pentru deserturi din partea clienților noștri din București. Deoarece laboratorul este în zona de nord a Capitalei a fost cea mai bună și ușoară opțiune pentru a oferi produsele noastre tuturor celor care își doresc dulciuri rafinate și deosebite.

Produsele comercializate de cãtre noi sunt prãjituri moderne, prãjituri artizanale , torturi aniversare, torturi personalizate, înghetatã artizanalã. Raportul calitate-pret fiind punctul nostru forte. 

Te aștept cu mare drag să ne calci pragul și să te convingi de gustul incomparabil al prăjiturilor noastre si sã duci mai departe alături de noi revelația dulcelui.

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.