(P) Cele mai ieftine locuințe din principalele orașe din România

Prețul unui apartament în România diferă de la un oraș la altul. În funcție de locația unde este amplasat, de suprafață, dotări, și finisări, prețul unui apartament poate să difere chiar și cu câteva zeci de mii de euro. Cererea mare de locuințe face ca prețul să urce, de aceea în marile orașe ale țării vom găsi mere apartamente mult mai scumpe. Cele mai scumpe orașe din România sunt Cluj, București, Brașov, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara. În aceste 7 orașe prețul mediul al unei locuințe începe de la peste 1.000 de euro/mp. Chiar și așa, puteți să achiziționați un apartament ieftin dacă sunteți dispuși să renunțați la câteva facilități.

Evitați apartamentele din centrul orașelor, acestea vor fi mult mai scumpe, iar în zonă va fi mereu agitație și aglomerație. Studiați ofertele apartamentelor situate în cartiere limitrofe, acolo unde veți avea parte și de liniște și de prețuri mai mici. Este important însă să luați în calcul distanța pe care o aveți de parcurs până la locul de muncă și la principalele puncte de interes: magazine, farmacie, piață etc. Totodată, este recomandat să aveți cel puțin un mijloc de transport în comun în apropierea locuinței. Înainte de a cumpăra o locuință sau de a muta în chirie, nu uita să verifici și costurile medii de întreținere pentru respectiva zonă.

Spre exemplu, cele mai iefinte locuințe din zona capitalei se află în Fundeni, Titan, Prelungirea Ghencea sau Domnești. Prețul unui apartament cu două camere în ansamblul rezidențial Kristal Residence Prelungirea Ghencea începe de la circa 52.000 euro + TVA. În zona Fundeni, un apartament cu 3 camere și o suprafață de peste 100 mp are prețul de pornire de 50.000 euro + TVA.

Față de o locuință situată în centrul Bucureștiului, acestea sunt mult mai accesibile, însă trebuie să luați în calcul și distanța față de zona centrală, care, în unele cazuri, poate fi un impediment.

În cazul în care te afli la început de drum și nu îți permiți o locuință, ia în calcul și varianta de a împărți un apartament cu o altă persoană. O chirie în București sau Cluj începe de la câteva sute de euro, astfel că vei avea cheltuieli mult mai mici.

Credit Prima Casă / O familie, o casă

Puține persoane își permit să își cumpere o locuință cu banii jos, astfel că varianta cea mai la îndemână este creditul bancar. Una dintre cele mai bune oferte este creditul Prima Casă, care va fi modificat și schimbat în O familie, o casă. Chiar și după ce va fi modificat, acesta va fi una dintre cele mai la îndemână soluții pentru achiziția unei locuințe.

Înainte de a face achiziția unei locuințe trebuie să studiezi foarte bine ofertele pieței imobiliare. Pe New.Flatfy.ro vei găsi cele mai ansambluri rezidențiale noi din București și fiecare mare oraș. Platforma Flatfy este disponibilă și în țările învecinate cu România, Ungaria, Moldova și Bulgaria.

Sursă foto: Pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.