(P) Cea mai apreciata reteta traditionala a romanilor

Pornind de la această convingere, Fairy şi Chef Florin Dumitrescu au lansat în octombrie cea mai mare dezbatere culinară naţională. Astăzi, la finalul a două luni de propuneri şi voturi pe pagina de Facebook Fairy, concursul ”Reţeta tradiţională a românilor” şi-a anunţat marele câştigător.

De sute de ani, românii nu cunosc masă de sărbătoare fără acest fel de mâncare. Prepararea lui cere pricepere şi migală, dar odată scos din cuptor, este în stare să deschidă pofta şi celui mai pretenţios mesean. Împrumutat de la turci, acest fel a cunoscut atâtea variante câte gospodării există în ţară, iar astăzi, nu există vizitator străin pe meleagurile noastre care să nu fi gustat măcar una din nenumăratele reţete îmbogăţite cu ingrediente surprinzătoare.

Fairy şi Chef Florin Dumitrescu au confirmat bănuielile multora dintre concurenţi: şi astăzi, la fel ca pe vremea bunicii, sarmalele sunt cel mai apreciat fel de mâncare tradiţional din România. Din carne de porc sau de curcan, în foi de viţă, de varză sau chiar de ştevie, mari sau mici, cu şunculiţă sau cu ciuperci, nelipsitele sarmale rămân mâncarea preferată a românilor, indiferent de vârstă, regiune sau influenţe culinare.

Chef Florin Dumitrescu: “De mult timp îmi doream să aflu care este mâncarea tradiţională care îi reprezintă pe românii din toate colţurile ţării. Împreună cu Fairy, i-am invitat pe aceştia să voteze şi să susţină felul de mâncare pe care îl consideră reprezentativ pentru noi, iar acesta este doar începutul. Mâncarea este un motiv bun de a socializa şi de a aduce oamenii împreună, iar atunci când gătim, o facem cu drag pentru alţii. Indiferent că gătiţi acasă sau într-un restaurant, în fiecare fel de mâncare e o părticică din sufletul vostru, din energia voastră. Nu pot să recomand altceva decât să gatiţi cu suflet, dăruiţi cu drag şi mâncaţi cu poftă.”

În perioada 22 octombrie – 10 decembrie, pagina de Facebook Fairy a fost scena dezbaterii naţionale care şi-a propus să descopere cea mai apreciată reţetă tradiţională românească. Peste 15.000 de consumatori au votat reţete din cele mai diverse, de la tochitură de porc şi drob la fasole cu afumătură şi pârjoale. Toate au avut un lucru în comun: pe cât de gustos este rezultatul, pe atât de complicată este îndepărtarea grăsimii de după. Dacă vrei să te bucuri de felul tău preferat fără grija spălării vaselor, alege Fairy Platinum, detergentul de vase care îndepărtează grăsimea dificilă în doar 10 minute, fără să înmoi vasele mult timp! Pentru că tradiţiile se păstrează în reţete, nu în spălatul vaselor, Fairy Platinum este cea mai bună formulă de la Fairy împotriva grăsimii dificile!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.