(P) Ce trebuie să știi dacă dorești să achiziționezi un computer second hand

Dacă obișnuiești să îți actualizezi computerul o dată la 3-4 ani, pentru a rămâne compatibil cu cele mai recente programe, probabil că ești la curent cu toate categoriile de computere disponibile pe piață.

De asemenea, ești conștient de faptul că achiziționarea unui nou computer cere de fiecare dată o sumă tot mai mare de bani.Pentru a minimiza costurile îți poți însă îndrepta atenția către produsele refolosite, protejând în acest fel și mediul înconjurător. Computerele second hand sunt, de exemplu, o opțiune bună, acestea oferindu-ți posibilitatea să găsești un model performant, care să îți satisfacă pe deplin cerințele fără a fi nevoie să investești foarte mult.

Achiziționarea unui computer SH – o opțiune bună, dacă este efectuată corect

Cel mai probabil ești neîncrezător cu privire la produsele second hand și pe bună dreptate. Există foarte multe persoane care pun la vânzare, pe rețelele de socializare sau pe site-urile de anunțuri, computerele SH de o calitate îndoielnică. Produsele oferite de acestea au toate șansele să se defecteze imediat după ce le-ai cumpărat, asta dacă nu le-ai primit deja defecte și, în plus, nu au garanție.

Achiziționarea unor computere second hand devine o opțiune bună doar atunci când este efectuată corect, de la un vânzător recunoscut pentru calitatea produselor pe care le oferă. De asemenea, trebuie să urmărească anumiți pași, începând de la stabilirea scopului pentru care respectivul calculator este achiziționat (task-uri office, navigare pe internet, gaming etc.), până la verificarea atentă a funcționalității componentelor (touchpad, memorie RAM, placă de bază etc.)

De ce să achiziționezi un computer second hand?

Cumpărarea unui computer second hand se aseamănă în ceea ce privește avantajele cu achiziționarea unei mașini la mâna a doua. Iată și de ce:

 • Preț mai mic: Computer second hand se vând întotdeauna la prețuri mai mici decât cele noi, chiar dacă printre ele se găsesc multe modele cu o vechime de doar câteva luni. Acest lucru este extrem de avantajos pentru cumpărător – în acest fel, se poate cumpăra un computer cu specificațiile necesare, la un preț foarte mic.
 • Comoditate: Un upgrade înseamnă, de multe ori, achiziționarea separată a unor produse, ce necesită o alegere atentă și cunoștințe privind montarea/instalarea. Multe dintre computerele SH vin deja preinstalate cu tot sistemul de operare și chiar cu unele programe de software.
 • Disponibilitate mare: Pe piață există la ora actuală numeroase firme care oferă o varietate de computere second hand, mai vechi sau mai noi. Acest lucru facilitează procesul de selecție, oferind mai multe șanse în ceea ce privește găsirea produsului potrivit.

Cum să alegi computerul second hand potrivit?

Indiferent de modelul și specificațiile pe care le cauți, verifică prima dată din ce categorie face parte computerul:

 • computerele pentru începători: sunt construite pentru a satisface nevoile de bază ale unui utilizator (navigarea pe internet, citire și scriere de e-mailuri);
 • computerele pentru utilizatorul mediu: sunt destinate navigării pe internet, pentru e-mailuri, redactare și calcul, jocuri casual etc.
 • computerele high-end: sunt destinate utilizatorilor de jocuri avansate, dar și celor ce folosesc programe de editare foto și video.

Majoritatea utilizatorilor au nevoie de un computer second hand din a doua categorie. Alegerea unui astfel de computer se face în funcție de tipul de procesor, placa grafică și spațiul de stocare.

Când achiziționezi un computer second hand nu ține cont doar de necesitățile curente. Încearcă să cumperi un sistem care te va servi bine și în următorii trei ani. Verifică ce componente pot fi ulterior actualizate cu altele mai bune (cum ar fi procesorul, placa grafică și hard disk-ul).

Calculatoarele second hand au garanție?

În cazul în care te întrebi dacă și calculatoarele second hand au garanție, răspunsul este: depinde. Contează foarte mult firma de la care achiziționezi, precum și seriozitatea cu care aceasta se implică în procesul de relaționare cu clientul.

La ABD Computer toate produsele beneficiază de garanții, acestea putând fi extinse pe o perioadă mai mare, pentru și mai multă siguranță. De ce să alegi ABD Computer?

 • prețuri mici;
 • gamă variată de produse;
 • garanție de retur de 90 de zile;
 • garanție între 12 și 60 de luni;
 • posibilitatea efectuării plății în numerar, ramburs, online, prin ordin de plată sau în rate;
 • consiliere gratuită;
 • echipă de service dedicată;
 • licențe Windows la prețuri reduse.

Cu o experiență de peste 20 de ani, compania pune satisfacția clientului pe primul loc. Clienții ce caută produse IT, refurbished, renew, new și second hand, știu că aici găsesc produse performante și calitate garantată.

Sursă foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.