(P) Ce branduri românești poți susține prin cumpărături

Românii au o relație ciudată cu mărcile autohtone. Pe de-o parte, le iubim și simțim că ne stârnesc mândria patriotică. Pe de altă parte, nu facem tot timpul eforturi să găsim sintagma „Produs în România” pe etichete. Dar acum, mai mult ca oricând, e important să înțelegem că un card de cumpărături are o putere mai mare decât credem. Printr-o simplă alegere la raft, putem susține economia locală, în timp ce ne bucurăm de produse și servicii de calitate. Iată câteva exemple de companii românești pe care le putem sprijini la cumpărături.

Electrocasnice

România încă mai produce electrocasnice. De jumătate de secol, Arctic este un nume de suflet pentru români. Dar chiar dacă nu cumperi ceva produs în țara noastră, e important să cumperi de la un magazin românesc. Altex și Media Galaxy sunt branduri 100% autohtone, care păstrează întregul capital în țară. Și eMAG este un magazin românesc, cel mai mare din România și Europa de Est pe segmentul comerțului electronic.

Mobilă

Avem o istorie bogată în industria mobilei și a lemnului. Chiar dacă trecerea la capitalism nu a fost cea mai lină, există branduri care încă se mândresc că oferă românilor mobilă din țara lor. Un exemplu este Casa Rusu, care produce mobilier din PAL și tapițerii în propria fabrică din județul Timiș, de mai bine de 20 de ani. Și Mobexpert are o gamă foarte generoasă în ofertă, dedicată mobilierului fabricat cu mândrie în România.

Modă

România este prezentă și în industria textilă, cu fabrici și croitorii care au făcut saltul tehnologic după comunism și s-au adaptat foarte bine nevoilor moderne ale românilor. Un nume cu tradiție bogată este Braiconf, producătorul de cămăși din Brăila, care este prezent pe piață din 1950. Acum, compania oferă tot ce și-ar putea dori un domn stilat și modern, de la cămăși și accesorii, la costume complete, croite după cele mai noi tendințe. Pe de altă parte, există și jucători mai noi care au reușit să se impună pe piață. Un exemplu este Lo Spaccio, care împrumută de la italieni numai numele și inspirația. Mai departe, vorbim despre o companie 100% românească, cu fabrica la București, care produce atât îmbrăcăminte de damă, cât și pentru domni, din materiale bune și cu design proaspăt.

Construcții

Dacă ai avut vreodată de reparat ceva prin casă sau ai trecut printr-o renovare generală, cel mai probabil ai trecut pe la Dedeman. Și ai ales foarte bine, pentru că ai susținut o afacere autohtonă, care se dezvoltă constant și cu succes încă din 1992. Pornită dintr-o idee antreprenorială a doi frați români, rețeaua Dedeman s-a extins acum la 50 de puncte în toată țara. Și fiecare magazin te așteaptă cu tot ce ai putea avea nevoie pentru proiectul tău, de la materiale de construcții, până la sfaturi de la specialiști.

Există multe alte domenii în care producătorii români se remarcă și merită să le susținem eforturile prin alegerile noastre. Când alegi „Produs în România”, nu cumperi doar o etichetă cu tricolorul pe ea, ci un produs sau serviciu de calitate. Iar dacă plătești prin CardAvantaj, ajuți economia locală, dar îți ajuți și bugetul personal.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.