(P) Ce-are dragostea de-a face cu educatia?

By  | 

Trilogia Before Sunrise (1995), Before Sunset (2004), Before Midnight (2013) a fost numita „cea mai buna poveste de dragoste din toate timpurile” (The Week). 

Seria Before-urilor, regizata de Richard Linklater, care va fi si el prezent la premiera, este un experiment cinematografic fara egal ce dureaza aproape doua decenii. Before Midnight continua povestea de dragoste dintre Celine (Julie Delpy) si Jesse (Ethan Hawke) care a inceput cu 18 ani in urma cand cei doi s-au cunoscut intr-un tren spre Viena, in filmul Before Sunrise, si s-au revazut dupa alti noua ani in Before Sunset. 

In aceeasi perioada s-a lansat un alt film cu Ethan Hawke, The Purge, care saptamana trecuta a iesit pe primul loc in box-office-ul american, surclasand Fast & Furious 6. Intrebata cum a ales intre cele doua filme pentru Premiera de pe 26 iunie, mama actorului, Leslie Hawke a declarat: „Inainte sa avansam cu pregatirile pentru eveniment, distribuitorii nici nu se gandeau sa aduca Before Midnight in cinematografele din Romania. In zilele noastre, blockbusterele au mai mult succes decat o productie a carei esenta este dialogul dintre personaje, nu actiunea. Before Midnight este un film despre dragoste si relatii, despre ce se-ntampla atunci cand ajungi in sfarsit sa fii cu persoana iubita. Te pune pe ganduri”. 

Evenimentul Before It’s Too Late este organizat in beneficiul copiilor saraci sprijiniti de Asociatia OvidiuRo, fondata de Leslie Hawke si Maria Gheorghiu. El face legatura intre seria Before-urilor si destinul acestor copii, pentru care educatia timpurie este esentiala. Studiile de specialitate arata ca lipsa unei dezvoltari intelectuale adecvate in primii cinci ani de viata are efecte negative iremediabile. 

„Vrem sa le multumim celor care sprijina eforturile noastre de a oferi educatie prescoalara de calitate copiilor dezavantajati. Sunt convinsa ca sustinatorilor programului Fiecare Copil in Gradinita, premiat in repetate randuri pentru rezultatele sale, le va placea la nebunie Before Midnight. Ma bucur ca am putut aduce acest film in Romania. ” mai spune Leslie Hawke. 

Premiera filmului va avea loc miercuri, 26 iunie, la ora 20.00 si va fi precedata de o receptie VIP, la ora 18.30.

Ethan Hawke si regizorul filmului, Richard Linklater, vor participa la o sesiune de intrebari si raspunsuri dupa proiectia filmului, la Palatul Copiilor

Evenimentul se va incheia cu o petrecere cu tema Nostalgie, participantii fiind invitati sa o interpreteze prin vestimentatia lor. Biletul la premiera, sesiune de discutii si petrecere sustine un copil sa mearga la gradinita timp de o luna.  Costa 150 de lei si poate fi cumparat de aici.

Pentru a participa si la receptia VIP cu Hawke, Linklater si alti invitati, biletul costa 300 de euro si sustine un copil la gradinita timp de un an. 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *