(P) Aparitie editoriala de senzatie

By  | 


Cormac McCarthy
a fost recompensat pentru activitatea sa literară cu premii prestigioase precum National Book Award, Premiul Pulitzer sau Premiul PEN/Saul Bellow pentru întreaga creaţie artistică.

Ecranizările romanelor sale s-au bucurat de un mare succes, filmul „Nu există ţară pentru bătrâni”, regizat de fraţii Joel si Ethan Coen, obţinând patru premii Oscar.

Romanul „Oraşele din câmpie” (1998) încheie aşa-numita „Trilogie a Frontierei”, din care mai fac parte romanele „Căluţii mei, căluţi frumoşi” (1992, distins cu National Book Award) şi „Marea trecere” (1994).

Acţiunea, plasată în anul 1952, urmăreşte prietenia care se leagă între cei doi protagonişti ai romanelor anterioare, John Grady Cole şi Billy Parham, la un ranch texan din apropierea graniţei cu Mexicul. Viitorul lor pare din ce în ce mai nesigur într-o lume care se schimbă radical. Billy Parham se lasă atras în visul nebunesc al lui John Grady, care s-a îndrăgostit de o prostituată mexicană din Ciudad Juarez şi s-a hotărât să o elibereze din mâinile proxenetului ei şi s-o ia de nevastă. Dragostea lor se dovedeşte însă pe cât de inevitabilă, pe atât de periculoasă.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *