(P) ”Anul Dragonului”, din 13 iunie doar pe HBO

By  | 

„Anul Dragonului”, regizat de Iulian Manuel Ghervas şi Adina Popescu prezintă poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, rătăciţi în peisajul social şi economic din România actuală, şi, în acelaşi timp, surprinde fragmente din realitatea românească văzute şi înţelese din perspectiva lor.

„Unul dintre motivele pentru care mi-am dorit să lucrăm la acest film a fost o încercare de a cunoaşte <China noastră>, o lume total diferită, <exotică> care există la doar câţiva paşi de noi, în Bucureşti. Însă ca mai toate comunităţile chinezeşti din marile oraşe ale lumii şi aceasta, aflată în formare, la primele generaţii, este o comunitate închisă, care îşi păstrează înainte de toate specificul, cultura. Ceea ce ei, imigranţii chinezi te lasă să vezi, pe tine – străinul este doar vârful aisbergului şi uneori zâmbete politicoase, „de suprafaţă”. <Anul Dragonului> este în primul rând un film despre adaptare, despre nişte oameni care au venit în România pentru că au învăţat la şcoală că poporul român le este <prieten şi frate>, iar odată ajunşi aici au descoperit o cu totul altă realitate”, au declarat regizorii.     

Filmul va fi difuzat în avanpremieră în cadrul celei a douăsprezecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în cadrul zilei HBO, joi 6 iunie 2013. 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *