(P) 8 trucuri pentru a prelungi durata de viață a bateriei auto

După ce ai petrecut ceva timp în oglindă să-ți aranjezi perfect machiajul de dimineață, te-ai uitat la ceas și ai observat că timpul nu prea ține cu tine. Nu te simți foarte confortabil la gândul că vei petrece mult timp în trafic, dar încerci să te împaci cu ideea. Așadar, te urci la volan încercând să îți imaginezi cum îi vei explica șefului tău întârzierea și rapoartele la care încă mai ai de lucrat. Dar când introduci cheia în contact, observi că mașina nu mai pornește. Care este motivul? Ți-a murit bateria!

Ei bine, pentru a evita ca aceste scenarii negative – care te fac să crezi că întreg universul complotează împotriva ta – să se întâmple, ar fi indicat să afli câteva trucuri și ponturi care să te ajute să prelungești durata de viață a bateriei. Experții de la Neobat îți oferă câteva trucuri pe care le poți urma:

Condu vehiculul în mod frecvent!

Ar fi bine să conduci mașina cât mai mult timp, pentru că în felul acesta îi prelungești bateriei auto durata de funcționare. Dacă pleci într-o călătorie mai îndelungată, poți lăsa mașina în grija unei prietene care să o pornească de două ori pe săptămână.

Verifică rata de încărcare a bateriei!

Nu ar strica un control periodic în service care să îți semnaleze eventualele probleme tehnice pe care le-ar putea avea mașina ta. De altfel, încărcarea și supraîncărcarea bateriei vor reduce considerabil din durata de viață a acestora.

Oprește toate luminile când ieși din mașină!

Dacă uiți în mod accidental farurile deschise, bateria auto se va descărca, iar tu nu vei mai putea porni mașina. Dacă abia ai început să șofezi, ca să nu uiți, poți să îți lași o notiță pe un post-it pe care să-l așezi pe tabloul de bord. Cu timpul îți vei forma un obicei și nu vei mai uita acest lucru.

Nu folosi aparatele audio sau alte accesorii când mașina e inactivă!

Pentru a prelungi durata de viață a bateriei auto, ar fi indicat să oprești funcțiile radioului sau a aparatului de aer condiționat atunci când motorul nu funcționează.

Înlocuiește bateria mașinii o dată la 4 ani

Indiferent de producător, de brand și de prețul unei baterii auto, încă nu s-a inventat un model care să aibă o durată de viață nelimitată. Așadar, în funcție de obiceiurile de condus ale șoferului, un acumulator auto poate ține între 3 și 4 ani, iar după depășirea acestei durate, este recomandabil să înlocuiești bateria. De altfel, în prezent, magazinele online au oferte avantajoase, așadar găsești cu ușurință baterii auto ieftine, dar de calitate.

Efectuează verificări tehnice periodic!

O dată la 6 luni, va trebui să treci pe la service pentru a verifica parametrii bateriei auto. În acest fel, se pot depista problemele existente – verificarea circuitului electric, identificarea consumatorilor care afectează acumulatorul auto și eliminarea acestora.

Menține o temperatură potrivită!

Un material izolant poate crește durata de viața a bateriei auto. Așadar, dacă locuiești într-o zonă cu temperaturi joase, poți să recurgi la învelirea acumulatorului cu un material izolant care să îi asigure bateriei o temperatură mai ridicată iarna și mai scăzută vara.

Folosește un redresor!

Pentru a încărca bateria auto poți folosi un redresor – adică un dispozitiv care să încarce bateria auto. Dacă nu ai mult timp la dispoziție sau dacă nu te pricepi suficient de bine, poți apela la un service specializat.

Neobat – expertul tău în baterii auto

Neobat, unul dintre cele mai apreciate magazine online de profil, comercializează baterii auto la înalte standarde calitative. Așadar, dacă ai nevoie de o baterie auto, pe site-ul neobat.ro găsești oferte avantajoase! Mașina ta merită să fie accesorizată cu o baterie pe măsură!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.