Our Big Day Out – fii alături de copiii din centrele de plasament

Our Big Day Out este un program 100% de voluntariat care, de aproape 15 ani, este alături de copii și tineri din centrele de plasament sau cu afecțiuni neuropsihiatrice, de bătrâni din aziluri și de familii care trăiesc în sărăcie extremă – mulți dintre ei fiind privați de căldură, apă potabilă sau electricitate.

In anul 2005, la prima ediție de sarbatori, 94 de copii abandonați au ajuns pentru prima dată la Muzeul Antipa și la Circ, în timp ce peste 500 de cadouri au fost pregătite și oferite bătrânilor din aziluri și familiilor defavorizate din Buhuși.

Cu trecerea anilor, tot mai mulți oameni și tot mai multe companii s-au alăturat, si activitățile s-au extins de la an la an – doar din anul 2018 si pana in prezent s-au organizat 93 de activități și evenimente pentru copiii si varstnicii din sistemul de protectie speciala, iar editia de sarbatori din decembrie 2018 a ajuns la 5.354 de copii, adulti si varstnici din 13 judete.

Din 2005 și până în anul 2019, fără nicio echipă angajată, Our Big Day Out:

• a strâns peste 1.200.000 de produse și a distribuit cadouri pentru mai mult de 45.000 de oameni din peste 20 de județe;
• a vizitat anual peste 1.500 de vârstnici și copii cu afecțiuni neuropsihiatrice;
• a organizat activități pentru aproape 10.000 de copii și tineri (tabere de 7 zile la munte, excursii, ateliere de creatie, mestesug si arta, vizite la film si teatru, expozitii interactive si cate si mai cate);
• a renovat, amenajat și utilat instituții medico-sociale, clase profesionale și locuințe;
• a oferit donații, servicii medicale și activități educaționale in mod regulat (ajutor la teme, cursuri profesionale, stagii de practică).
• a oferit aproape 700 de sesiuni de meditatii private copiilor institutionalizati (lb. romana, matematica, lb engleza etc.)

Pentru a te inscrie în această ediție,  completează AICI formularul de înscriere.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.