Oscar, Berlin, BAFTA si Clermont Ferrand sub acelasi acoperis la Noaptea lunga a filmelor scurte

By  | 

O selectie impresionanta cu filmele scurte premiate in 2009-2010 la cele mai apreciate festivaluri ale lumii se afla deja la linia de start a maratonului de o noapte ce va avea loc, in Bucuresti, la Teatrul National, Galeriile ArtExpo. Evenimentul se extinde anul acesta si la Cluj, Iasi si Timisoara.

Pe 19 iunie 2010, de la 20.00, cinefilii se vor putea bucura de marele castigator la Oscar 2010, de filmele care au luat Ursul de Aur si Ursul de Argint la Berlin, de premiantii BAFTA, European Film Academy si Clermont Ferrand in 2010.

Noaptea lunga de la TNB/ ArtExpo va include si o selectie cu cele mai populare filme la editia Anim’Est 2009, precum si scurtmetrajele din sectiunea horror Umbre, de la TIFF 2010.

In plus, patru dintre cele mai premiate scurtmetraje romanesti din ultimul an vor fi prezentate publicului chiar de catre regizorii Tudor Jurgiu, Adrian Sitaru, Alexandru Mavrodineanu si Paul Negoescu.

Noaptea lunga a filmelor scurte este cel mai mare eveniment anual organizat de ShortsUP Romania, un festival neconventional de scurtmetraje, a carui misiune este aceea de a aduce publicului romanesc filme de scurtmetraj valoroase, care nu au un canal de distributie dedicat.

Prima editie a evenimentului Noaptea lunga a filmelor scurte a avut loc pe 26 iunie 2009 si a adunat, numai in Bucuresti, 2000 de iubitori de scurtmetraje.

Biletele pentru evenimentul din Bucuresti sunt puse in vanzare prin reteaua Eventim, online sau in librariile Carturesti si magazinele Vodafone. In limita locurilor ramase, se vor putea achizitiona si la intrare, in seara evenimentului. Pretul unui bilet este 25 lei.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *