Cum să îți organizezi mai bine biroul de acasă. Soluții DIY

Atunci când lucrezi de la sediul companiei, uneori nu ai prea multă libertate în organizarea biroului propriu. Acasă, în schimb, îți poți cumpăra orice obiecte vrei pentru organizarea și personalizarea spațiului de muncă. Iar dacă vrei să faci și niște economii, aceste soluții DIY extrem de simple sunt perfecte!

Cum să îți organizezi mai bine biroul de acasă

Cabluri, cabluri și iar cabluri… Nu doar că sunt inestetice, dar ne și încurcă de cele mai multe ori. Și, totuși, ne este imposibil să scăpăm de ele, deci ce e de făcut? Simplu: le aranjăm sau le ascundem.

Cablurile de alimentare, de la monitor, boxe, imprimantă, modem etc sunt în general cele care ne încurcă cel mai mult. Acestea pot fi ascunse fără probleme într-o cutie. Caută o cutie de pantofi și lipește hârtie colorată pe ea. Pe două dintre laturi (în spate și pe lateral) fă două-trei găuri: prin una vei trece cablul de la prelungitor, iar prin cele din spate cablurile mai sus menționate. Apoi, pune capacul și împinge cutia sub birou.

prelungitor-ascuns

Pentru a știi de unde provine fiecare cablu, pune un semn pe fiecare, ca în imaginea de mai jos. În felul acesta, nu va trebui să tragi de fiecare cablu în parte, pentru a afla care este cel de la monitor, de exemplu.

semne-cabluri-labels

Dacă ai multe cabluri USB care atârnă mereu pe jos, există o soluție care te va ajuta să le ai mereu la îndemână. Cumpără niște cleme pentru hârtie și prinde-le de marginea biroului. Apoi, trece cablurile prin partea metalică. Asta e tot! Acum îți va fi mult mai simplu să le folosești.

organizare-cabluri

Vrei un inspiration board original? Fixează pe perete o bucată de gard metalic, ca cel din imaginea de mai jos. Apoi, poți prinde pe el aproape orice, cu ajutorul unor clești. Această idee este potrivită mai ales pentru camerele minimaliste.

inspiration-board

Bineînțeles, oricine are prin casă reviste sau topuri de hârtie. În loc să le arunci pur și simplu pe birou, poți face singură un suport dintr-o cutie de cereale. Taie cutia ca în poza de mai jos, apoi acoper-o cu niște hârtie colorată.

suport-pentru-reviste-sau-hartie

Nu în ultimul rând, oricine are nevoie de pixuri, creioane, rigle etc. În loc să cumperi un suport banal de pixuri, mai bine îți faci singură unul.

Primul exemplu este foarte simplu: nu ai nevoie decât de conserve goale, pe care să le speli, apoi să le vopsești în culoarea preferată. Pentur un aspect mai elegant, îți recomandăm o vopsea neagră mată.

suport-pixuri

Pentru al doilea exemplu, ai nevoie de o bucată de lemn și mai multe conserve, cutii metalice sau alte recipiente. După ce le lipești pe lemn, vopsește-le în culoarea preferată. Uite cât de bine arată acest suport de pixuri auriu!

suport-pixuri-diy

Urmărește-ne în continuare pentru și mai multe idei DIY!

 

Surse foto: Pinterest

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.