Oh, glob magic!

Cu aspect retro, în culori clasice, cu paiete sau pur și simplu albe, globurile sunt și anul acesta vedetele cele mai vizibile ale sezonului! Dintre toate ornamentele de Crăciun, mi s-a părut întotdeauna că globurile reprezintă acel punct central care dă tonul. Nu s-au demodat niciodată, și s-au adaptat întotdeauna perfect tendințelor care au apărut.  Sau chiar ele au dat startul tendințelor.

În cinstea globurilor!

Mai mult, cu orice alt element aș mai decora bradul sau casa, globurile au un loc special în inima mea, iar legat de cumpărarea lor am cele mai multe dileme tocmai pentru că îmi doresc să fie cu adevărat speciale și, cumva, de la ele să pornească mood-ul de sărbătoare al întregii case. Ca să înțelegeți că nu glumesc, în cinstea lor am organizat acum un an o petrecere pe cinste cu prietenii, unde i-am obligat să picteze globuri pe care, bineînțeles, nici nu au vrut să le ia acasă. Dar nu vă faceți griji, sunt în siguranță, la mine, în cutia cu decorațiuni de Crăciun.

Pentru mine, ca pentru mulți dintre noi toți, globurile din brad înseamnă și căldura din casă în ajun de Crăciun, și ritualul acela de familie când fiecare membru punea câte o decorațiune în brad, și bucuria de a fi împreună, în siguranță. Iar globurile, mai ales, îmi spuneau mereu o poveste prin modul cum erau colorate, prin materialul din care erau făcute, de unde erau achiziționate sau primite în dar. Am și acum un glob cumpărat prima oară când am fost la Târgul de Crăciun din Viena, unul de la bunici cu o poză cu mine și verișorul meu și unul de la primul meu șef, adus din Laponia. E un moment special de fiecare dată când le agăț în brad…

Citește și: Meniu complet pentru Crăciun

Scurtă istorie

M-am întrebat mereu de ce le percep de parcă cu ele a începutul totul, deși primii pomi decorați au fost împodibiți cu mere, prăjituri, bomboane albe, flori. Globurile au apărut inițial în formă de sticlă, prin 1550, în Germania. Iar apoi, popularitatea lor a crescut fără oprire. În România, bradul împodobit a fost un împrumut târziu din occident, pe la finalul secolului al XIX-lea; până atunci românii obișnuiau să numească Crăciun un butuc care era ars în timpul sărbătoririi, ca semn al transformării.

globuri
ZARA HOME

Înafară de cele pe care le păstrăm de la an la an, care sunt mereu acolo, în același loc, haideți să vedem ce opțiuni noi sau reinventate avem în 2020:

Citește și: Top 5 tendințe de Crăciun 2020 – Brazi artificiali și decorațiuni

White Xmas

La tema aceasta îmi place că este atât de puternică încât nu o poate înlocui nimeni. Și oricât încerci să o eviți, la un moment dat tot ți-e dor să ai un Crăciun alb ca zăpada. Sunt numeroase opțiuni în acest sens, diferența o pot face micile detalii inscripționate (peisaje reci din Arctica, cu tonuri verzi si albastre) sau materialul din care sunt confecționate globurile. Anul acesta, de exemplu, se poartă porțelanul.

Retro artsy

Iar dacă ai un spirit artistic, sau te simți perfect în mood-ul anilor retro, fă din bradul tău o întoarcere în timp. Sunt minunate și oferă o senzație de căldură și de familiaritate toate globurile cu acest iz.

Disco

Pentru că, recunosc, mi-e așa dor să merg într0un club unde să nu ne putem auzi unii cu alții de la atâta gălăgie, mă gândesc serios să merg pe mâna unei astfel de teme anul acesta: paiete, sclipici, globuri din sticlă colorate, culori aprinse, cu led-uri, materiale metalice. Dar fascinant este că globurile de brad oferă chiar și tendințelor glam un strop de magie.

Classy

Am împodobit de atâtea ori bradul în culori clasice încât am zis că anul acesta nu mai vreau să văd globuri roșii. Dar în timp ce investigam noile tendințe, am descoperit câteva globuri în această culoare atât de elegantă încât mi-am dat seama că niciodată, dar niciodată nu e bine să te dezici de ea.

FOTO: PR, zarahome.com, jysk.ro, thehome.ro, ikea.com, galeriacreativ.ro

culoriluminate.ro

Citește și: Activități pentru un Crăciun creativ, care aduc spiritul acestei Sărbători în casă

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.