Ocazii de cultura si divertisment

By  | 

Bucharest International Dance Film Festival

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) se desfăşoară între 6 şi 8 noiembrie şi prezintă filme de dans create de echipe din întreaga lume. Scopul festivalului este să familiarizeze publicul din România cu diversitatea formelor de dans şi a abordărilor cinematografice contemporane. Selecţia din prima ediţie aduce în atenţia publicului 54 de filme scurte în competiţia internaţională, două documentare lungi şi trei documentare scurte. Filmele pot fi vizionate în Bucureşti la cinemateca Union.

Grupul Elevation la Bucuresti

JAZZAJ la ARCUB prezintă în premieră în România noul album al grupului de jazz Elevation – „Songs from Afar“. Evenimentul va avea loc pe 14 noiembrie de la ora 20:00 la Sala ARCUB din Bucureşti. Cu acest album extrem de personal intitulat sugestiv „Songs from afar”, reputatul pianist de jazz de origine română Lucian Ban lansează într-un turneu european cel de-al doilea CD al quartetului newyorkez ELEVATION. Alături de saxofonistul american Abraham Burton, contrabasistul John Hebert, bateristul Eric McPherson şi de invitatul lor special, violistul american nominalizat la premiile Grammy Mat Maneri, albumul „Songs from Afar” incorporează cunoaşterea profundă a jazz-ului modern cu extraordinara voce a cântăreţului transilvănean Gavril Tarmure, într-un program muzical cu o identitate unică, care traversează continente şi stiluri deopotrivă.

 

 

Ocazii de cultura„Splendoare“ de Margaret Mazzantini, un tribut adus iubirii eliberate de orice constrangere

Margaret Mazzantini este autoarea bestseller-ului „Nu te mişca“ (cu peste două milioane de exemplare vândute), tradus în 35 de limbi şi ecranizat în regia lui Sergio Castellitto, cu Penelope Cruz în rolul principal. „Splendoare“ este un roman despre adolescenţa zbuciumată a doi băieţi, două caractere în care se împletesc nelinişte interioară şi capriciu, tenacitate şi aplecare spre carnal. Harta iubirii lor ajunge să descrie atât o Romă impregnată de mitologie, cât şi o Londra extravagantă, oraş în care cuplul îşi poate pierde urma, o călăorie prin viaţă din care transpare adevărul ca splendoare înseamnă însuşi propriul fel – unic, complicat – de a fi.

Comments

comments