O schioare frantuzoaica de origine romana va concura pentru Romania la Soci

E calificată la Jocurile Olimpice la trei discipline: coborâre, super-uriaş, super-combinată. Îi plac mai mult probele de viteză decât cele tehnice. Fostă campioană la juniori în Franţa, a ales să participe la competiţiile internaţionale sub drapelul românesc de un an şi jumătate. 

Ania Caill a obţinut în sezonul trecut al Cupei Franţei locul doi la coborâre şi locul trei la slalom uriaş la categoria ei vârstă. A câştigat de două ori consecutiv Campionatul Naţional al Belgiei la super uriaş. În România, Ania nu are concurenţă la titlul de cea mai bună schioare: la finalul sezonului 2011-2012, ea ocupa primul loc la toate categoriile de vârstă la coborâre, slalom şi slalom uriaş.

Născută în Franţa, dar cu mamă de origine română, este legitimată la CS Caraimanul Buşteni. Vorbeşte bine româneşte, îi plac sarmalele şi vine în România de la vârsta de trei ani. Practică schiul alpin de zece ani. Mama, profesoara de matematica, este cea care o susţine şi o încurajează, fiind alături de ea la toate competiţiile importante. O pereche de schiuri costă 800 de euro, iar Ania are nevoie de 10 perechi. Mama şi familia fac eforturi uriaşe pentru a susţine financiar antrenamentele Aniei, cheltuielile pentru un an fiind estimate la 40.000 EURO. 

În Franţa e privită ca un competitor serios, în România este prea puţin cunoscută pentru a putea beneficia de suport financiar, de sponsorizări. 

Din cauza unor modificări de ultima oră, a plecat la Soci fără antrenor, ceea ce o face vulnerabilă în faţa celei mai importante competiţii din viata de ei sportiv. De când şi-a anuntat participarea la Soci sub drapelul României, pregătirile şi antrenamentele din Franţa au devenit aproape imposibile, fiind deja văzută ca un competitor important pentru echipa de schi aplin a Franţei. 

Sora mai mică a Aniei Caill, Andra Corinne Caill, de 17 ani, legitimată tot la CS Caraimanul Buşteni, participă şi ea în circuitul internaţional de schi alpin. În decembrie anul trecut, a participat la Chamonix, în Franţa, la proba de slalom, la care a sosit pe locul 18 din 55 de sportive prezente la start.

Ania Caill, Alexandru Barbu şi Ioan Achiriloaie sunt sportivii din lotul de schi alpin al României pentru J.O. din Rusia. 

Fii la curent cu noutăţile pe fan page-ul Aniei!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.