O inghetata de casa light si delicioasă

By  | 

Te dai ȋn vânt după dulciuri, iar vara nu concepi o zi fără ȋngheţată? Decât să mănânci toate “prostiile” pline de chimicale care se vând ȋn comerţ, prepară-ţi  cea mai bună ȋngheţată de casă pe care ai mâncat-o vreodată. Ca să nu te chinui cu mestecatul, cumpără-ţi un aparat de făcut ȋngheţată şi vei avea desertul gata ȋn doar două ore!

Ȋngheţată de afine sau căpşuni cu scorţişoară

Ingrediente:

  • 1 lingură apă
  • 750 ml lapte
  • 1 ½ linguriţe gelatină
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • 50 ml lapte condensat
  • 1 păstaie de vanilie
  • 200 grame afine sau căpşuni
  • 1 linguriţă scorţişoară

Cum prepari:
Pune jumătate din cantitatea de lapte pe foc, ȋntr-o oală şi adaugă peste lapte miezul păstăii de vanilie. Bate la tel ouăle cu laptele condensat şi adaugă-l treptat ȋn laptele care se ȋncălzeşte. Nu uita să amesteci şi să laşi doar cât se coagulează puţin, nu mai mult pentru că se poate branzi după aceea.

Ȋntre timp, pune gelatina ȋn apă, amestecă şi las-o să se umfle.
Strecoară compoziţia ȋncălzită ȋntr-un castron, adaugă gelatina, amestecă energic şi adaugă restul de lapte. Lasă la frigider pentru a se răci, apoi toarnă compoziţia ȋn aparatul de ȋngheţată. După cam cinci minute, adaugă ȋn compoziţie afinele sau căpşunile şi scorţişoara.

Reteta de negrese de post

Batoane de nuga si ciocolata raw vegan, reteta Jamie Oliver

 


Comments

comments