Folosește-te de cele 5 simțuri pentru o după-amiază relaxantă de duminică

Weekend-ul aproape s-a terminat și urăști faptul că a doua zi te întorci la muncă? Pentru a-ți începe săptămâna cu zâmbetul pe buze și mult mai relaxată, folosește-te de cele 5 simțuri pentru a avea o zi minunată, care te va umple de energie pozitivă pentru zilele următoare.

Văzul

Citește o carte așezată în fața unei ferestre de unde poți vedea norii. Mai multe studii au arătat că privitul cerului poate ajuta la înlăturarea stresului. Dacă vremea îți permite, ieși la o plimbare prin parc pentru a te bucura de natură.

Mirosul

Ieși la plimbare cu o prietenă și opriți-vă la un magazin de parfumuri. Nu e necesar să și cumperi ceva, le poți doar testa pe cele mai recent lansate. Dacă unul dintre ele îți atrage atenția mai mult, parfumează-te pe închieturile mâinilor, pentru a-l simți și mai târziu.

Gustul

Invită-ți iubitul la un prânz deosebit. Alege o rețetă aromată, pe care nu ați mai încercat-o până acum. Puteți lua masa în oraș, pentru un plus de răsfăț, sau puteți prepara împreună ceva – preparatul va părea mai gustos dacă e făcut chiar de tine!

Simțul tactil

Fă-ți o programare la masaj. Așa cum am spus și în acest articol, masajul de relaxare are numeroase beneficii, printre care reducerea stresului, îmbunătățirea concentrării, menținerea elasticității creierului, relaxarea mușchiilor, îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice etc.

Auzul

Du-te la un concert live. Îți va da mult mai multă energie decât dacă asculți pur și simplu melodiile acasă. Experții spun că starea de euforie se va menține mult dupa ce concertul s-a terminat, iar experiența ne face să le dăm dreptate.

 

Citește și: Metode simple de relaxare după job 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.