O carte pentru genul tău de umor

Nici cu râsul nu e chiar așa floare la ureche. Nu toți râdem de aceleași lucruri, pe fiecare ne mișcă alte și alte genuri de ironii, sarcasmul nu e pentru toți… dar nu există om căruia să nu îi facă bine să râdă, mai apăsat, mai invizibil, oricum ar fi. În funcție de ce te face să râzi cu adevărat, poți deschide o carte— îți va fi sigur un partener bun.

SITUAȚIE

Umorul tău e… englezesc?

CARTEA SALVATOARE

Trei într-o barcă, de Jerome K. Jerome

O călătorie de relaxare care numai relaxare nu este! E renumită expresia „umor englezesc” și se referă în principal la umorul creat în jurul absurdităților vieții, glume despre tabuuri sociale sau personale, ironii subtile, să folosim chiar o descriere a britanicilor înșiși „glume de intelectuali”. Eu nu cred neapărat în această ultimă judecată, dar știu sigur că umorul englezesc există și trebuie să ai o anumită disponibilitate ca să-l înțelegi. Iar Jerome K. Jerome e scriitorul perfect care te poate ajuta… Ed. Gramar, 25 lei.

SITUAȚIE

Umorul tău e… negru?

CARTEA SALVATOARE

Eleanor Oliphant se simte excelent, de Gail Honeyman

Eu nu am putut să râd niciodată la bancurile cu evrei, dar știu sigur că în tristețe există mult haz… de necaz, bineînțeles. În această carte, Gail Honeyman descrie cu mult tact povestea unei fete care a învățat să supraviețuiască, fără să știe o groază de lucruri. Înduioșător de tristă și înduioșător de amuzantă în același timp. Pansament pentru cei care gustă veselia direct din inima tristeții. Ed. RAO, 22, 13 lei.

SITUAȚIE

Umorul tău e… mai regional?

CARTEA SALVATOARE

Când Churchill a dat iama în oi și Stalin a jefuit o bancă, de Giles Milton

Râzi de nu mai poți la situații din istoria țării tale sau cea universală? Altfel spus, îți place să te amuzi pe seama marilor lideri și a marilor decizii pe care le-au luat? Asta e o carte numai ideală să îți schimbi dispoziția… într-o dispoziție bună, normal. Umorul acesta ascunde adevăruri crunte chiar, dar ele devin, dintr-o dată, mai accesibile datorită scriitorului Giles Milton. Ed. Corint, 23,92 lei.

SITUAȚIE

Umorul tău e… de supraviețuire?

CARTEA SALVATOARE

Ghidul nesimțitului, de Radu Paraschivescu

Ai tot avut parte de întâmplări sau buclucuri care nu au putut trece doar cu un duș, o melodie de relaxare sau o înjurătură spusă aprins? Nu te întrista, Radu Paraschivescu are darul de a-ți furniza reglajele necesare pentru a scăpa de  orice urmă de frustrare. Ed. Humanitas, 24 lei.

Citește continuarea materialului în ediția de print (iunie 2020) a revistei Cosmopolitan România.

Foto: PR/ @rw.studios pe Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.