Nu e niciodată prea târziu. 18 oameni care au îndrăznit!

Sunt un milion de motive pentru care spui ”nu” unui job nou, unei pasiuni crescânde, unei mutări excepţionale care te strigă, încercând să te convingă să alegi un alt drum. Ţi-e prea frică, eşti prea obosită, ai făcut deja prea mulţi paşi pe cărarea pe care eşti acum pentru a mai lua o decizie majoră.

Dar, după cum îţi vor arăta cei 18 oameni pe care i-am intervievat mai jos cu ocazia aniversării “majoratului” nostru: merită riscul, fiindcă nu există sentiment mai bun ca acela de a deveni cine ar fi trebuit să fii de la bun început.Alexandra Blaga

De la activate de brand la wedding planning

Alexandra făcea planning şi înainte, dar nu pe cont propriu, ci pentru BAT şi altele într-o agenţie de activare de brand din EMEA. Practic, aici a ”furat” şi a învăţat dedesubturile meseriei.

”Planificarea de nunţi a fost ceva în care nu am crezut de la început în totalitate, însă cei de lângă mine şi prietenii da”, explică ea. Poate motivul pentru care a ezitat a fost faptul că această nouă direcţie profesională e mai dificilă.

”Într-adevăr, este mai greu, destul de solicitant şi uneori stresant, dar e în acelaşi timp şi mai frumos. Iar dacă mai pui că e şi ceva ce mi-am dorit să fac de mult, vei înţelege.

” Lucrul care a convins-o să pună în sfârşit prima cărămidă companiei Blaga Events a fost o schimbare majoră în viaţa personală, acum trei ani. ”Am ajuns în punctul în care sunt acum după lungi căutări, atât profesionale, cât şi de sine. Cu paşi mici, dar siguri. Fac Blaga Events de trei ani şi da, pot spune că ceea am construit până acum reprezintă o mare realizare pentru mine, dar mai sunt un infinit de lucruri de învăţat şi de corectat.”

Ce o ţine în priză, ce-i menţine pasiunea şi dorinţa la cote înalte? Sentimentul pe care îl resimte când priveşte în urmă, după fiecare nuntă, la munca şi rezultatul aferent. “Frica de a face o schimbare majoră este în natura noastră. Dar cu credinţă şi dorinţă, poţi. Şi dacă nu merge ceva, ce se poate întâmpla? Ce ai avea de pierdut?” În schimb, poţi câştiga totul.

Oana Zidaru

De la redactor-şef la make-up artist

De ce s-a apucat Oana de make-up, când avea un job stabil şi cu prestanţă? De ce a ales să dea un post cald şi sigur pe volatilitatea meseriei de freelancing? E simplu! Pentru că era nemulţumită de punctul în care ajunsese cariera ei şi a decis că e momentul să facă ceva în privinţa asta.

”Lucram de peste 7 ani ca redactor şef la o revistă online de modă şi frumuseţe pentru femei, dar simţeam că stagnez, că nu am unde să mai evoluez şi asta mă făcea să fiu nefericită. Am fost mereu atrasă de machiaj, aşa că am văzut această pasiune ca pe o portiţă de salvare din situaţia în care mă aflam”, povesteşte ea. N-a pocnit din degete şi visul i s-a întâmplat şi nici nu este ca în poveşti. A fost greu, dar această decizie a ajutat-o în mult mai multe moduri decât se aştepta.

”Nu este uşor să-ţi schimbi radical profesia la 32 de ani, dar mă simt mult mai împlinită acum. În plus, tocmai pentru că am reuşit să fac asta, am început să mă privesc cu alţi ochi, să am mai multă încredere în mine şi să fiu conştientă de faptul că pot să fac orice în viaţă dacă îmi propun.

”Ce le-ar spune celor care ar vrea să facă o schimbare majoră în viaţa lor, dar se tem şi nu ştiu cum să înceapă? “Trebuie să visezi, dar să nu te limitezi la atât. Trebuie să faci tot posibilul pentru a-ţi realiza visul, chiar şi prin paşi mărunţi. Viaţa este prea scurtă pentru a fi trăită cu regrete şi pentru a merge în fiecare zi la un job care nu-ţi aduce satisfacţii.”

Citeşte despre celelalte 16 poveşti de succes în ediţia aniversară a revistei Cosmopolitan – print.

Text: Roxana Dobriţă

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.