Nou la cinema

By  | 

Am pregătit o listă care sigur o să ne motiveze să mergem la cinema:

Overboard

Remake după filmul din 1987, cu Goldie Hawn şi Kurt Russell, Overboard spune povestea lui Leonardo (Eugenio Derbez), un seducător egoist şi răsfăţat, ce face parte din cea mai bogată familie din Mexic, şi a lui Kate (Anna Faris), o mamă singură ce abia îşi duce traiul cu cei trei copii ai ei. Concediată pe nedrept din jobul de femeie la curăţenie pe luxosul iaht al lui Leonardo, Kate profită atunci când află că acesta, căzând peste bord, s-a trezit amnezic, şi apare la spital pentru a-i spune că este soţia lui. O să rămână cei doi împreună? (premiera pe 11 mai)

Truth or dare

Unele filme horror au ca subiect tortura, altele sunt o tortură de urmărit iar altele, ca Truth or Dare, pornesc de la o premisă… chinuită. Un grup de studenţi merg în vacanţă în Mexic şi, după o săptămână de petreceri, sunt ademeniţi într-o biserică părăsită unde sunt forţaţi să joace o versiune ciudată de adevăr sau provocare. După ce se întorc acasă, îşi dau seama că au fost urmăriţi de o versiune mortală a jocului. Practic, sunt bântuiţi de… demonul jocului? Acţiunea ce urmează aduce destul de mult cu Final Destination, deci în mod clar o să ai parte de sperieturi pe cinste şi momente de stat lipit de scaun, cu respiraţia tăiată. (premiera pe 4 mai)

Book Club

Patru prietene de-o viaţă fac parte dintr-un club de lectură care se întâlneşte lunar. Diane a rămas recent văduvă după 40 de ani de căsătorie, Jane se bucură de partenerul ei fără nicio obligaţie, Sharon încă se luptă să treacă peste un divorţ de zeci de ani, iar căsătoria lui Carol se află într-o criză după 35 de ani. Viaţa celor patru se schimbă radical după ce ajung să citească infamul Fifty Shades of Grey, care le catapultează într-o serie de alegeri şi decizii scandaloase. Book Club este o comedie sinceră care arată că viaţa poate începe din nou la orice vârstă. (premiera pe 25 mai)

Killing Eve

Un nou serial care crează dependenţă

Nimeni nu captează cu un umor atât de dureros insuportabila uşurătate a fiinţei precum Phoebe Waller-Bridge, creatoare şi personaj principal în Fleabag, comedie neagră în şase părţi despre o tânără femeie care încearcă să supravieţuiască ritmului vieţii într-un oraş mare după ce suferă o tragedie. De aceea, când am aflat că Phoebe a scris scenariul pentru un nou serial, Killing Eve, cu Sandra Oh jucând rolul unui analist MI5 pe urmele unui criminal sadic (Jodie Comer), ne-am făcut în avans loc în program pentru a-l urmări cu sufletul la gură. Recenzii timpurii îl descriu deja ca fiind ”incitant, nebun şi onest de haios”, iar sezonul doi deja a fost antamat – înainte ca primul episod să apară. Secretul succesului din punctul de vedere al lui Phoebe? Puterea prieteniei între femei. Aceasta a mărturisit că o dată pe lună se întâlneşte cu un grup de femei din film şi televiziune pentru a mânca macaroane cu brânză şi a-şi povesti vieţile. ”Avem discuţii de-a dreptul agresive până la patru dimineaţa, dar am început să trecem de la alcool la ceai pe la ora 11 pentru că vrem să ne şi amintim ce am vorbit”, spune ea. Un lucru înţelept, pentru că din aceste discuţii s-au născut personajele feminine impresionante create de Phoebe.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de mai a revistei Cosmopolitan România.

FOTO: PR, Guliver/Getty Images. Text: Roxana Dobriţă

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *