NOS4A2 – o altfel de poveste cu vampiri

By  | 

Serialul horror supranatural,”NOS4A2″ este bazat pe cel mai bine vândut roman al lui Joe Hill din 2013, cu același nume. Este povestea lui Charlie Manx, un nemuritor seducător care se hrănește cu sufletele copiilor și apoi depozitează ceea ce rămâne din ele în Christmasland (”Tărâmul Crăciunului”, un loc rătăcit de gheață, din imaginația lui Manx, în care în fiecare zi este Crăciun și nefericirea este împotriva legii. Dar Manx află ca întreaga lui lume este amenințată când Vic McQueen, o tânără din New England, descoperă că are o capacitate supranaturală periculoasă. Vic se hotărăște să îl învingă Manx și să-i salveze victimele fără să își piardă mințile sau să devină ea însăși una din ele.

Avertizare pentru cei Curioși:

Lon Chaney a spus odată: “Nu este nimic amuzant despre un clovn la miezul nopții.” Aș adăuga că nu există nimic înduioșător despre muzica de Crăciun care se aude într-un cimitir. Coșmarurile și filmele horror de calitate transformă lucrurile pe care le iubim în ciudătenii. Nu am avut mari ambiții pentru NOS4A2 … Voiam doar să îi sperii de moarte pe oameni pentru câteva sute de pagini și să le ofer o scăpare din viața banală. Am avut această idee despre povestea unei mașini care functionează pe baza sufletelor umane în loc de benzină. Șoferul, Charlie Manx, a străbatut drumurile laturalnice  ale Americii timp de aproape un secol, racolând copii, colectându- le spiritele și abandonând monștrii goliți într-o lume înspăimântătoare, Christmasland / Tărâmul Crăciunului. Aici, în fiecare zi este Ziua Crăciunului, iar nefericirea este împotriva legii și turmele vesele de copii fără suflet se distrează înjunghiindu-se cu foarfece și mușcându-i pe cei mici. Lui Dracula i-a fost ușor pentru aproape o sută de ani. Dar totul se schimbă în jurul unei femei tinere pe nume Vic McQueen. Vic are un dar imposibil și un trecut nelegiuit. Când se află pe  bicicleta ei uzată, poate să-și facă drum spre orice își dorește – o brățară pierdută, o femeie dispărută, un prieten la ananghie.

Charlie Manx este cel mai negru coșmar al fiecărui părinte, dar  Vic McQueen este al lui. Ei se tot întâlnesc din nou și din nou într- o serie de confruntări rupte de realitate care transformă drumurile  în autostrăzi sângerii.

NOS4A2 este povestea lui Vic, a unei tinere, născută și crescută în sărăcia din Haverhill, Massachusetts, cu toate obstacolele provenite din educația oferită de către un tată iubitor și totuși violent și o mamă dură, dar ocrotitoare. Imaginația ei o introduce în posibilitățile lumii oculte; capacitatea ei de a vedea ce e mai bun în altii, o face un prieten de neprețuit; și curajul ei brut, un dusman demn de luat în considerare. A fost un bun partener de călătorie pentru mine, de-a lungul anilor în care am scris cartea.

O distribuție înfiorătoare

CHARLIE MANX – Zachary Quinto

Un nemuritor inteligent și seducător, care pretinde salvarea copiilor de la părinții răi sau neglijenți, în interpretarea lui Quinto. Acesta a apărut într-unul din filmele Netflix ale lui Steven Soderbergh, “High Flying Bird”, care prezintă viața unui agent sportiv, jucat de André Holland, care se ocupă de un jucător de baschet pe care îl vede ca pe o oportunitate de afaceri intrigantă și controversată într-o perioada de criză. În ultimii ani, Quinto a jucat alături de James Franco în “I am Michael” în 2015, și în rol de jurnalist, Glenn Greenwald, în filmul lui Oliver Stone, “Snowden” în 2016. În 2017, el a jucat alături de Julianne Nicholson și Emma Roberts în “Who We Are Now”, film ce a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto. A mai apărut și în filmul lui Drew Pearce “Hotel Artemis” alături de Jodie Foster, Jenny Slate și Jeff Goldblum, lansat de Global Road Films.

VIC McQUEEN – Ashleigh Cummings

Un copil din clasa muncitoare, cu o viață dificilă în casă, plină de creativitate și dorința de a-și ține familia împreună, care se trezește cu o abilitate supranaturală de a gasi lucruri pierdute – VIC este interpretată de către Ashleigh Cummings. Ashleigh a câștigat Premiul Fedora pentru cea mai bună actriță la Festivalul Internațional de Film de la Veneția din 2016 pentru rolul lui Vicki Maloney în filmul lui Ben Young “Vânătoare de dragoste”. “Variety” a apreciat performanța lui Ashleigh ca fiind “neînfricată”.

BING PARTRIDGE – Ólafur Darri Ólafsson

Partridge este un muncitor devotat cu un trecut misterios și o minte impresionantă, care se lasă sedus de Charlie Manx sau actorul Ólafur Darri Ólafsson care a lucrat pe plan internațional, non- stop, ani de zile. Ca urmare, viitorul este plin de proiecte, atât pe ecranele mari, cât și pe cele mici. Primăvara trecută, Ólafsson a încheiat al doilea sezon al seriei islandeze “Trapped”, în care joacă rolul de detectiv al poliției locale, în timp ce filmează simultan “The Widow”, o serie limitată produsă de Amazon, alături de Kate Beckinsale.

NOS4A2 se va difuza pe 6 iunie, de la ora 22:00, pe AMC România,

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *