Nirvana Yoga – certificare internațională ca profesor de yoga în România

De câțiva ani, practica de yoga în România începe să fie din ce în ce mai căutată. Din cauza stilul de viață dezordonat și alert, oamenii au început să caute studiouri de yoga pentru a se relaxa și destresa. Unii dintre ei ajung la studio chiar la recomandarea medicilor, pentru diverse afecţiuni la nivel fizic sau psihic.

Cauți un curs de instructor yoga?Sunt tot mai multe studiouri deschise, dar și tot mai multe cursuri disponibile pentru cei care vor să devină profesori de yoga. Pentru cei care își doresc să construiască o carieră în calitate de profesor de yoga, Centrul Nirvana Yoga din București, sector 2, organizează anual cursuri de instructor de yoga în India, Kerala. Cursul de instructor de yoga Level 1 200 h este susținut de Institutul Nirvana Yoga din Kerala și este acreditat Yoga Alliance.

Institutul Nirvana Yoga este un centru de studii yoghine avansate, unde viitorii profesori își pot însuși atât partea teoretică, cât și pe cea practică în domeniul Yoga și Terapiei Yoga.

Cursurile teoretice și cele practice se țin de către yoghini cu experiență vastă în practica de yoga și sub directa îndrumare a Maestrului Madhavacharyan, fondatorul sistemului Nirvana Yoga.

India sau România? Ce face diferenţa?

Poate te întrebi de ce este important să mergi până în India pentru a obține această certificare când poate fi mai la îndemână să urmezi un curs de yoga în România. Ei bine, a fi profesor de yoga nu înseamnă să înveți doar un set de asane, câteva noțiuni de anatomie și filozofie pe care să le predai mai departe, ci să îți însușești pe deplin un proces de transformare, să parcurgi toate etapele, pentru ca mai apoi să poți ghida și pe alții pe această cale.

Așa cum spunem de foarte multe ori în discuțiile pe care le avem cu studenții care vin la studiourile Nirvana Yoga din București și Cluj, yoga nu este doar o practică fizică. Asanele reprezintă doar 10% din ceea ce înseamnă practicile care susțin procesul de dezvoltare personală prin yoga.spune Veronica Mathew, profesoară Nirvana Yoga în București.

Mai mult decât atât, fiecare viitor profesor de yoga are nevoie de o practică individualizată pentru a simți schimbările în cel mai scurt timp.

Ei bine, o astfel de experiență profundă o poți avea într-un loc plin de energie, cunoaștere și spiritualitate, de unde a pornit toată cunoașterea Nirvana Yoga, și sub îndrumarea unor yoghini care au trecut deja prin etapele pe care tu le pornești acum. În momentul în care alegi să pornești pe acest drum, ai nevoie de ghidarea potrivită.

Pregătirea ca profesor de yoga trebuie să fie, în primul rând, o experiență transformatoare pentru tine ca individ, ca mai apoi să o poți împărtăși și altora. Şi pentru ca acest lucru să se întâmple, cursul de instructor yoga din cadrul Institutului Nirvana Yoga din Kerala vine cu câteva beneficii unice:

  • un Guru complet, care ghidează şi ajută;
  • transcenderea nivelului de energie;
  • conştientizarea ca suflet;
  • primirea de cunoaştere autentică, venită prin revelații;
  • contactul cu yoghini în adevăratul sens al cuvântului, nu doar în sensul de persoane care practică yoga.

Ce materii parcurgi în cadrul cursului de instructor yoga?

Materiile pe care le vei parcurge în cadrul cursului de profesor de yoga la Institutul Nirvana Yoga sunt:

  • filosofie și teorii metafizice;
  • anatomie și fiziologie;
  • practică yoga;
  • metodologia predării yoga;
  • vindecare spirituală.

În perioada 2019 – 2020 se vor organiza 2 cursuri de profesori de yoga la Institutul Nirvana Yoga din Kerala: 21 Decembrie 2019 – 18 Ianuarie 2020 şi 1 – 29 Martie 2020. Prețul cursului acoperă: cazarea, 3 mese pe zi, clasele, practicile de yoga, precum și sesiuni individuale de discuții cu discipolii, dacă îți este necesar.

Dacă îți dorești să afli cât de ușor poți ajunge și tu în India pentru a te pregăti într-un cadru autentic și profund revelator, află mai multe pe nirvanayoga.ro sau vizitează studiourile Nirvana Yoga din București (strada Batistei nr. 26 sector 2) sau din Cluj (Piața Unirii nr. 21).

 

 

 

Sursă: admarks
Sursă foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.