Netflix & Chills: La ce filme și seriale ne uităm de Halloween

Ce faci de Halloween? Anul acesta nu e rost de petreceri, așa că îți propunem o seară de… Netflix & chill. De fapt, mai bine zis, Netflix & chills.

Cele mai urmărite și îndrăgite producții originale Netflix, care aduc monștrii și vrăjitoarele în rolurile principale (Stranger Things, The Witcher, Chilling Adventures of Sabrina), titluri care spun poveștile unor case bântuite (The Haunting of the Hill House & The Haunting of Bly Manor), filme care au la bază cărți (1922), dar și multe producții clasice (Psycho, The Conjuring, The Ring) – ai o listă cuprinzătoare din care să alegi. Sau, și mai bine, pregătește-te pentru un maraton de weekend!

FILME NOI PE NETFLIX

#ALIVE

Oh Jun-u se trezește și găsește un mesaj de la mama lui, care îi spune că familia a plecat în vacanță fără el. Pornește televizorul și prezentatorul știrilor anunță că un virus se răspândește la nivel național, cei infectați manifestând semne de canibalism. Dintr-o dată, wifi-ul este deconectat și tot ceea ce Jun-u poate auzi este mesajul tatălui său, spunându-i că trebuie să rămână în viață. Lumea o ia razna și totul este distrus de zombi. După mai mult de 15 zile fără nicio conexiune socială, Jun-u observă o rază laser care vine din afara ferestrei balconului său. Kim Yu-bin, care locuiește de cealaltă parte a complexului de apartamente, este sursa laserului. Ei încearcă să comunice folosind semnale, hotărâți să găsească modalități de evadare din complexul de apartament acum plin de zombi.

THE BABYSITTER: KILLER QUEEN

La doi ani după ce a învins un cult satanic condus de babysitter-a lui, Bee, Cole continuă să fie bântuit de evenimentele oribile din acea noapte. Toți cei din viața lui cred că și-a pierdut mințile de când Bee și toți prietenii ei au dispărut, ceea ce face povestea lui Cole greu de crezut. Încă este îndrăgostit fără speranță de vecina și cea mai bună prietenă a lui, Melanie – singura care crede povestea lui -, care îl convinge să uite trecutul și să vină la o petrecere dată lângă un lac din apropiere. Dar când vechii dușmani se întorc neașteptat, Cole trebuie din nou să depășească forțele răului și să supraviețuiască nopții.

CADAVER

Cadaver este un film horror psihologic norvegian care ne duce într-o călătorie în care omenirea este pusă la încercare. După un dezastru nuclear în urma căruia foametea guvernează, Leonora, Jacob și fiica lor, Alice, sunt la limita supraviețuirii. Într-o zi, hotelul din oraș invită supraviețuitorii să participe la o piesă de teatru, oferindu-le de mâncare, ca un efort caritabil pentru a-i ajuta pe cei nevoiași. Lăsată fără alegere, familia celor trei decide să meargă la hotel, unde directorul, Mathias, prezintă întregul hotel ca fiind chiar scena unde se va juca piesa de teatru. Participanților li se oferă măști pentru a-i deosebi de actori, dar spectacolul ia o turnură stranie atunci când membrii publicului încep să dispară. Linia dintre realitate și teatru se estompează rapid, până când Alice dispare în fața lui Leo și Jacob și nu mai există loc de îndoială: ceva nu este în regulă cu hotelul lui Mathias.

NOBODY SLEEPS IN THE WOODS TONIGHT

Un grup de adolescenți dependenți de tehnologie participă la o tabără de reabilitare în pădure, însă o forță sinistră încearcă să-i scoată din joc pentru totdeauna.

REBECCA

După o scurtă poveste de iubire în Monte Carlo alături de Maxim de Winter,  un bărbat văduv chipeș, o tânără proaspăt căsătorită ajunge la Manderley, locuința impozantă a noului ei soț. Naivă și lipsită de experiență, încearcă să se adapteze în noua ei viață, dar descoperă că trebuie să lupte cu umbra primei soții a lui Maxim, Rebecca, o femeie elegantă și urbană a cărei moștenire este menținută în viață de sinistra menajeră de la Manderley, doamna Danvers.

HUBIE HALLOWEEN

Hubie Dubois își petrece fiecare Halloween asigurându-se că locuitorii din orașul său natal, Salem, sărbătoresc în siguranță și joacă conform regulilor. Anul acesta însă, un criminal evadat și un nou vecin misterios îl țin pe Hubie în alertă. Când oamenii încep să dispară, depinde de Hubie să convingă poliția și locuitorii orașului că monștrii sunt adevărați și numai el îi poate opri. O comedie spumoasă, perfectă pentru Halloween.

THE PARAMEDIC

După ce un accident îl lasă paralizat și într-un scaun cu rotile, adâncindu-se în depresie, incapabil să facă față noii sale vieți, Angel decide să se răzbune pe cei care, în ochii lui, l-au trădat – mai ales pe femeia care l-a părăsit când avea cea mai mare nevoie de ea.

SERIALE NOI PE NETFLIX

THE HAUNTING OF BLY MANOR

Următorul capitol al seriei antologice The Haunting, cu acțiunea plasată în Anglia anilor 1980. După moartea tragică a unei bone, Henry Wingrave angajează o tânără dădacă americană pentru a avea grijă de nepoata și nepotul său, ambii orfani. Aceștia locuiesc la Bly Manor alături de bucătarul-șef, Owen, administratorul, Jamie, și menajera, doamna Grose. Totuși, nimic nu este ceea ce pare la conac, iar secole de întunecate secrete de iubire și de pierdere așteaptă să fie dezgropate în această îngrozitoare și gotică poveste de dragoste. La Bly Manor, mort nu înseamnă dispărut.

LA REVOLUTION

1787, Franța. În timp ce investighează o serie de crime misterioase, Joseph Guillotin – viitorul inventator a faimoaseii „ghilotine” – descoperă un virus necunoscut: sângele albastru. Boala se răspândește repede printre aristocrația franceză, ducând la uciderea oamenilor obișnuiți și, în curând, situația duce la o rebeliune. Cum ar fi dacă Revoluția Franceză nu s-ar fi întâmplat așa cum ni s-a spus?

RATCHED

Un serial dramatic plin de suspans, care spune povestea originii lui Mildred Ratched, o asistentă medicală de psihiatrie. În 1947, Mildred sosește în nordul Californiei pentru a se angaja la un spital psihiatric de prestigiu, unde se desfășoară experimente noi și tulburătoare asupra minții umane. Aflată într-o misiune clandestină, Mildred se prezintă drept imaginea perfectă a asistentei medicale dedicate, dar roata se învârte mereu și, pe măsură ce se infiltrează în sistemul de îngrijire a bolnavilor psihic și printre cei care lucrează sau sunt îngrijiți acolo, vedem că imaginea elegantă de fațadă a lui Mildred ascunde un caracter tenebros, care mocnea în interior, demonstrând că adevărații monștri sunt creați, nu născuți.

MONȘTRI ÎN ROLURILE PRINCIPALE

STRANGER THINGS

Ca omagiu adus filmelor clasice din anii ’80, acțiunea din Stranger Things se desfășoară în 1983, în Indiana, acolo unde un puști dispare pur și simplu fără urmă. Prietenii, familia și poliția caută răspunsuri, cu toții fiind atrași în vâltoarea unui mister extraordinar care include experimente ultrasecrete conduse de autorități, forțe supranaturale înspăimântătoare și o fetiță foarte ciudată.

DRACULA

De la creatorii serialului Sherlock vine această nouă poveste despre cel mai celebru vampir: magnificul, ucigătorul și fermecătorul conte Dracula.

CASE BÂNTUITE

THE HAUNTING OF HILL HOUSE

O familie destrămată înfruntă amintirile răscolite despre fosta casă și incidentele teribile care au dus la abandonarea ei. Scenele alternează între trecut și prezent.

THE OPEN HOUSE

Un adolescent și mama sa sunt asediați de forțele amenințătoare atunci când se mută într-o casă nouă.

THE CONJURING

Bazat pe fapte reale, acest film înfiorător urmărește viața unei familii care începe să fie bântuită de spirite la ferma sa din New England

BAZATE PE CĂRȚI

1922

Un fermier se confesează în scris că și-a ucis soția, dar moartea acesteia este doar începutul unei povești macabre. După o nuvelă de Stephen King, povestea este spusă din perspectiva lui Wilfred James, cel care admite că și-a ucis soția, dar după ce îi îngroapă trupul începe să creadă că aceasta îl bântuie.

IN THE TALL GRASS

Auzind țipărul după ajutor al unui băiat, o femeie însărcinată și fratele ei se aventurează pe un câmp imens cu iarbă și descoperă că s-ar putea să nu aibă ieșire.

GERALD’S GAME

După ce jocul sexual al soțului ei dă greș, Jessie, încătușată la pat într-o casă izolată lângă un lac, are parte de viziuni deviante, secrete ascunse și o alegere grea.

CU ADOLESCENȚI

CHILLING ADVENTURES OF SABRINA

Magia și belelele fac echipă atunci când Sabrina, pe jumătate vrăjitoare, călătorește între două lumi: cea a muritorilor și cea a Bisericii Nopții, moștenirea familiei.

THE ORDER

Hotărât să răzbune moartea mamei lui, un student jură credință unui ordin secret și se trezește prins în războiul dintre vârcolaci și practicanții magiei negre.

DEATH NOTE

Light Turner găsește un carnet supranatural și îl folosește pentru a semăna moartea, atrăgând astfel atenția unui detectiv, a unui demon și a unei fete din clasă.

CLASICE

PSYCHO

Secretara unei agenții imobiliare fură din banii firmei și fuge cu ei sperând la o viață mai bună, dar ajunge la vestitul motel Bates.

A NIGHTMARE ON ELM STREET

Folosind o mănușă cu lame de cuțit ascuțite, un ucigaș în serie desfigurat pe nume Freddy Krueger se strecoară în noapte și transformă fricile victimelor în realitate.

HALLOWEEN

Un horror clasic în care Michael Myers evadează din ospiciu și se întoarce acasă, unde aduce măcelul în noaptea de Halloween.

THE RING

O ziaristă urmărește un videoclip care se presupune că duce la moartea în șapte zile a oricui vede imaginile. Poate descifra misterul înainte ca ea însăși să moară?

THE SHINING

Locuind într-un hotel pustiu și sinistru în afara sezonului, Jack Torrance e cuprins de nebunie și își terorizează soția și băiatul.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.