Netflix & Chills: Filme și seriale la care ne uităm de Halloween

Ce faci de Halloween? Îți propunem o seară de… Netflix & chill. De fapt, mai bine zis, Netflix & chills. Vezi mai jos care sunt recomandările noastre, în funcție de ce ai chef să vezi…

Dacă ai chef de… un horror ca la carte

A CLASSIC HORROR STORY

Cinci oameni care călătoresc cu autorulota au un accident și se lovesc de un copac. Când își revin în fire, observă că drumul pe care mergeau a fost înlocuit de o pădure deasă și o cabană din lemn.

Dacă ai chef să… te uiți cu întreaga familie

A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS

Serialul urmărește povestea tragică a trei copii orfani – Violet, Klaus și Sunny Baudelaire – care investighează moartea părinților lor, produsă în condiții misterioase. Copiii sunt în custodia maleficului Conte Olaf, care ar face orice pentru a le fura moștenirea, astfel că cei trei sunt nevoiți să fie mereu cu un pas înaintea lui și a planurilor sale. Serialul este bazat pe seria de cărți best-seller a autorului Lemony Snicket.

Dacă ai chef de… ceva clasic

BRAM STOKER’S DRACULA

Legendara figură a Contelui Dracula a inspirat multe filme, însă această adaptare (regizată de Francis Ford Coppola, adaptată după romanul lui Bram Stoker) este considerată printre cele mai bune (a câștigat, de altfel, 3 dintre cele 4 premii Oscar la care a fost nominalizat). Distribuția este stelară: Gary Oldman (Contele Dracula), Winona Ryder (Mina Harker), Anthony Hopkins (Profesorul Abraham Van Helsing) și Keanu Reeves (Jonathan Harker).

Dacă ai chef de… povești horror scurte

BLOODRIDE

Pasagerii unui autocar ce se îndreaptă către o destinație misterioasă își spun, pe rând, poveștile, una mai macabră decât cealaltă. Fiecare episod al serialului se concentrează pe o poveste în parte, și împletește genul horror cu umorul negru scandinav (serialul este produs în Norvegia).

Dacă ai chef de… ceva în ton cu situația actuală

CARGO

În toiul unei pandemii teribile, care face ca oamenii să turbeze la 48 de ore de la momentul infectării, un tată caută pe toată întinderea Australiei o persoană dispusă s-o protejeze pe fiica sa nou-născută.

Dacă ai chef de… un scenariu creepy care ar putea fi desprins din realitate

CREEP

Rămas lefter, un videograf acceptă un job într-un orășel izolat de munte, dar descoperă că cel care l-a angajat are în minte niște idei macabre legat de filmarea pe care vrea să o facă.

Dacă ai chef de… un film plin de suspans

FRACTURED

După ce soția și fiica sa dispar de la camera de urgențe, unde se aflau pentru a trata niște răni, personajul principal se apucă să le caute, apoi începe să suspecteze că spitalul ascunde ceva macabru.

Dacă ai chef de… un thriller psihologic

GERALD’S GAME

În încercarea de a-și salva mariajul, un cuplu închiriază o cabană izolată în mijlocul unei păduri și încearcă să își condimenteze viața sexuală cu jocuri în pat. În timpul preludiului, Jessie își omoară accidental soțul, apoi – fiind legată de pat cu cătușe – intră în delir, în timp ce încearcă să se elibereze.

Dacă ai chef de… un film cu personaje bântuite de o prezență malefică

HIS HOUSE

Un cuplu refugiat din Sudanul de Sud se străduiește să se adapteze vieții noi pe care o duc într-un orășel englez, însă descoperă în scurt timp că noua lor casă este bântuită de o prezență sinistră.

Dacă ai chef de… un serial cu personaje bântuite de prezențe malefice

MARIANNE

O autoare celebră de romane horror este convinsă să se mute înapoi în orașul său natal, însă descoperă la scurt timp după că personajele din cărțile sale au prins viață și trebuie să le facă față în realitate.

Dacă ai chef de… un serial-dramă sud-coreean

MY NAME

După asasinarea tatălui său, o femeie își pune speranța de răzbunare în mâinile unui mafiot și, la sugestia lui, ajunge să lucreze în cadrul departamentului de poliție, apoi se infiltrează sub acoperire într-o organizație criminală periculoasă.

Dacă ai chef de… un serial thriller intens aclamat

RATCHED

Mildred Ratched, o asistentă medicală de psihiatrie, sosește în 1947 în nodrul Californiei pentru a se angaja la un spital de prestigiu. Mildred se prezintă drept imaginea perfectă a unei asistente dedicate, dar fațada sa ascunde un secret sumbru.

Dacă ai chef de… o comedie horror

THE CABIN IN THE WOODS

Cinci tineri se hotărăsc să își petreacă vacanța într-o cabană din mjlocul unei păduri, însă, unul câte unul, cad pradă unor zombi. Teroarea nu se oprește însă aici, căci creaturile zombi sunt, de fapt, manipulate de niște tehnicieni cu planuri sinistre…

Dacă ai chef de… binging (nu o să poți pune pauză după un episod sau două, promitem)

YOU

Al treilea sezon al serialului You abia a apărut pe Netflix și deja a creat un buzz intens, căci acest sezon este și mai sângeros, și mai plin de suspans, și mai intrigant decât primele două – Joe Goldberg, criminalul pe care îl adorăm fără să vrem, are acum de „strâns” cadavre nu numai în urma sa, ci și cea a soției sale, Love… Însă are și o nouă obsesie amoroasă.

Dacă ai chef de… un slasher film cu elemente supranaturale

NOBODY SLEEPS IN THE WOODS TONIGHT

Un grup de adolescenți dependenți de tehnologie participă la o tabără de reabilitare în pădure, însă o forță sinistră încearcă să-i scoată din joc pentru totdeauna.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.