Zhao, tipul care ne place

By  | 

Zhao este solist vocal, textier şi compositor şi sigur îi ştii piesele celebre precum „Bani din cer” feat. Adda, „Domnişoare”, alături de Maxilimian şi Spike sau „O lume nebună”, alături de Bere Gratis. Interviul de mai jos este în exclusivitate pentru cosmopolitan.ro!

Când ai avut primul contact cu muzica?

Primul contact a fost, probabil, când îmi cânta mama de noapte bună (râde). Prima experienţă pe care mi-o şi aduc aminte este de la trei ani, când am primit o chitară cadou de ziua mea, pentru căeu cântam prin casă toată ziua. Era roşie şi eram cel mai mândru de ea. Am şi acum poze! Cu începutul a fost mai greu, pentru că a trebuit să îmi dau seama singur că am talent şi săfiu şi autodidact. Dar totul a pornit din joacă. Apoi, la un moment dat, a trebuit să iau treaba în serios.

Eşti cel mai nou membru Okapi Sound.

Cel mai nou, dar totuşi vechi! Toată lumea întrebă: „Dar tu nu erai deja acolo?“ (râde). A fost o coincidenţă să ne cunoaştem. Prima fiind faptul că Laur (n.r. Guess Who) îşi căuta chirie şi apoi s-a şi mutat în aceeaşi clădire în care stau şi eu. Apoi şi Spike cu echipa de producţie video, apoi şi Grasu XXL. Dar, timp de un an de zile, a fost mai mult „Salut! – Salut!“. După un an am avut curajul să le şi arăt o piesă de-a mea. Chiar înainte să lansez „Bani din cer“. Am tot lucrat piese cu băieţii de atunci şi după încă trei ani, iată-mă!

Care este primul lucru pe care îl faci când intri în studio?

Pornesc calculatorul!

Care este procesul creaţiei pentru o piesă nouă?

Pur şi simplu dau play la ce idei de instrumentale primesc şi cânt ce îmi vine şi ce îmi transmite instrumentaţia.

Ai lansat un nou videoclip. Care este povestea piesei „Greu de iubit”?

Povestea clipului s-a născut din câteva filmări pe care eu le tot făceam în maşină, fără ca cei din maşină să ştie că sunt filmaţi şi fără a dori să fac un clip la piesă. Pur şi simplu puneam camera pe bord şi îmi filmam drumurile pe care le făceam. La un moment dat, m-am uitat prin filmări şi mi-a venit ideea să pun o piesă sub filmări. Iar când am pus piesa asta pe una dintre filmări s-a potrivit la fix.

Apoi, eu am avut misiunea de a o convinge pe „actriţa“ fără voie să îmi dea acordul să folosesc imaginile, pentru că nu voia să apară, tocmai pentru că nu ştia că a fost filmată. Şi apoi, Alin Surdu a trebuit să regizeze un clip neregizat. End of story.

Comments

comments