Playlist romanesc pentru Dragobete

By  | 

Pentru că de Dragobete iubim româneşte, mâncăm româneşte, facem totul româneşte… hai să şi ascultăm muzică româneşte! Iată 10 cântece made in Ro care pot face oricând concurenţă la hiturile internaţionale pe care le auzim de obicei de Ziua Îndrăgostiţilor.

Loredana – Bună seară, iubito

Nu ne putem gândi la un cântec de dragoste cu mai mare impact pentru români. A fost lansat în 1988, dar videoclipul a fost realizat în ’89 şi include secvenţe de la Revoluţia Română ce se mulează perfect pe versurile: „Bună seara, iubito/ Pot să-ţi spun prin cuvinte/ Că puţine mai sunt pe pământ lucruri sfinte/ Că intră iubiri prematuri în morminte/”. Versurile sunt puţine, dar percutante, iar vocea Loredanei răsună plin şi pasional. E melodia numai bună de ascultat când îţi aştepţi iubitul seara, acasă.

Vama – Pe sârmă

Un cântec trist despre cât de fragilă este dragostea, cu o poveste ilustrată emoţionant într-un videoclip animat. După despărţirea de Vama Veche, Tudor Chirilă ne-a demonstrat prin această piesă că nu şi-a pierdut preferinţa pentru cântece romantice.

Luna amară – Roşu aprins

Clujenii de la Luna Amară au inclus această baladă pe albumul „Asfalt” din 2004, reuşind o combinaţie superbă între chitara cu sound de rock clasic şi trompeta care „invadează” partea de final a piesei.

Praf în ochi – 1000 de gânduri

O melodie despre suferinţa pe care o resimţi după ce te-ai despărţit de persoana iubită, dar şi un bun reminder pentru îndrăgostiţi că trebuie să lupte constant pentru iubirea lor, ca să nu ajungă să se rănească unul pe celălalt.

Animal X – Nisip purtat de vânt

Ah, 2008! Anul în care era cool să asculţi Animal X şi în afara cluburilor, pentru că renunţaseră la a fi „băieţi derbedei” care îşi mixează vocea pe beat-uri dance nebune şi începuseră să lanseze baladă după baladă, una mai sfâşietoare ca alta. Nisip purtat de vânt atinge apogeul, cu ale ei tânguitoare sunete de chitară.

Keo – Azi vii, mâine pleci

Ah, 2005! Anul în care Keo lua cu asalt topurile româneşti cu chiar single-ul său de debut. 11 ani mai târziu, Azi vii, mâine pleci sună la fel de bine!

Zob şi Mara – Cântec de dragoste

Versuri melancolice despre un început de iubire cântate de două voci suave, pe sunete liniştite de chitară acustică şi puţin ritm de tobe. Melodia perfectă să dansaţi îmbrăţişaţi un „blues” ca-n anii de liceu.

Iris – O iubire fără de sfârşit

Se putea să nu includem Iris în acest playlist? Veteranii rockeri au fost maeştri în balade de dragoste, iar versuri precum „Era primăvară şi vară era/ Şi noapte de noapte, erai ziua mea” merită ascultate pe repeat!

Maria Radu – Zbor

„Azi vreau să zbor/ Azi totul e permis/ Sunt prinsă într-un vis/ Numai cu tine adorm/ Azi vreau să zbor/ Tu eşti un paradis” – cam aşa sună declaraţia de dragoste perfectă pentru Dragobete!

DJ Project – Eşti tot ce am

„Doar tu eşti tot ce am/ Şi sufletu’-mi atingi/ E-atât de goală viaţa mea / Când tu nu eşti aici”. Cine zice că declaraţiile de dragoste nu sună bine pe ritmuri dance?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *