Playlist Grammy 2016: 10 cantece de ascultat pe repeat

By  | 

Din cele peste 100 de cântece nominalizate la Grammy 2016, iată zece care chiar merită atenţia ta. Sunt alese pe sprânceană, nu în funcţie de numărul de vizualizări de pe YouTube sau de banii câştigaţi, ci pentru că vin cu un sound nou şi transmit cu adevărat ceva. Aşadar, press play and enjoy!

Tame Impala – Let It Happen

Trupa australiană e pentru a doua oară nominalizată la Grammy, după albumul din 2012, „Lonerism”. Ultimul lor material discografic se numeşte „Currents” şi e nominalizat la categoria Best Alternative Music Album. Merită să-l asculţi pentru că vine cu un sound nou, psihedelic şi energizant. Începe cu Let It Happen – o să te seteze pe dancing mood instant!

Muse – Dead Inside

Britanicii de la Muse au câştigat un Grammy pentru Best Rock Album cu „The Resistance”, din 2009, iar acum sunt din nou nominalizaţi, pentru Drones. Dacă vrei să asculţi şi altceva decât eternele balade de amor şi cântece de despărţire, „Drones” e un album conceptual despre dezumanizarea şi îndoctrinarea individului în secolul 21. Pregăteşte-te pentru riff-uri de chitară electrizante, beat nebun de tobe şi falsetto-ul trademark al lui Matt Bellamy.

Elle King – Ex’s & Oh’s

Cu un refren care-ţi rămâne în minte de la prima ascultare şi un mesaj puternic, feminist, piesa lui Elle King nu putea trece neobservată. Solista însăşi este atipică, departe de a se încadra în tiparul standard de cântăreaţă cu succes la public (a se înţelege trasă prin inel şi „tunată” pe ici, pe colo). Ex’s & Oh’s este nominalizat la categoriile Best Rock Song şi Best Rock Performance.

Alabama Shakes – Don’t Wanna Fight

Şi dacă tot vorbim de chestii atipice, trebuie să asculţi Alabama Shake. Este o pată de culoare în peisajul muzicii rock, o combinaţie inedită de garage rock cu soul şi blues, plus o solistă cu voce incredibilă, care aduce a Janis Joplin. Piesa Don’t Wanna Fight este dublu nominalizată la Grammy, pentru Best Rock Song şi Best Rock Performance.

The Chemical Brothers featuring Q-Tip – Go

Britanicii de la The Chemical Brothers sunt veterani în ale muzicii dance-electro, dar reuşesc de fiecare dată să vină cu ceva nou. Go e piesa perfectă ca să-ţi începi ziua în forţă, să dansezi până la epuizare sau să alergi cu viteză maximă. Este nominalizată la Best Dance Recording, iar albumul „Born in the Echoes” le-a adus britanicilor a cincea nominalizare Grammy din carieră pentru Best Dance/ Electronic Album.

D’Angelo and The Vanguard – Really Love

Cu influenţe de funk, soul şi jazz, sunete liniştite de chitară acustică şi declaraţii de dragoste cântate de vocea melodioasă a lui D’Angelo, Really Love e piesa perfectă pentru când vrei să te relaxezi sau să te cuibăreşti în braţele iubitului. E nominalizată atât la categoria Best R&B Song , cât şi la mult râvnitul Record of the Year.

Highly Suspect – Lydia

Highly Suspect e o trupă americană relativ nouă, înfiinţată în 2009 şi aflată la al doilea album, „Mister Asylum”, care a primit două nominalizări la Grammy 2016: Cel mai bun album rock şi Cel mai bun cântec rock – Lydia. Un sound clasic hard rock şi o voce interesantă, de Caleb Followill combinat cu Chris Cornell. De ascultat, mai ales când îţi vine să urli sau să spargi ceva de nervi prin casă!

Mark Ronson featuring Bruno Mars – Uptown Funk

Inspirat din muzica funk a anilor ’80, hitul lui Mark Ronson şi Bruno Mars are de toate: ritm super dansant, versuri amuzante şi un videoclip care ţi-ai dori să nu se mai termine. Fără eternele femei semi-dezbrăcate care dau din fund ca să pice bărbaţii pe spate, doar nişte tipi în sacouri colorate care se mişcă la fel de cool precum cântă. E rarisim şi merită fiecare vizualizare din cele peste un milliard adunate până acum pe YouTube. În plus, Bruno Mars şi Mark Ronson cu bigudiuri în cap? Ce ţi-ai putea dori mai mult? Uptown Funk e nominalizat la Record of the Year, Best Pop Duo/ Group Performance şi Best Remixed Recording, non-classical.

Wolf Alice – Moaning Lisa Smile

Wolf Alice e o trupă britanică apărută în 2010, care în 2015 şi-a lansat primul album de studio („My Love Is Cool”) şi a şi „împuşcat” o nominalizare la Grammy 2016 pentru Best Rock Performance, cu piesa Moaning Lisa Smile. Dacă îţi place grunge-ul anilor ’90, o să-ţi meargă la suflet!

Florence and The Machine – Ship To Wreck

Artista britanică a primit patru nominalizări la Grammy anul acesta: Best Rock Song şi Best Rock Performance pentru piesa „What Kind Of Man”, Best Group Performance pentru Ship To Wreck şi Best Pop Vocal Album, pentru „How Big, How Blue, How Beautiful”. Chiar merită să nu plece acasă cu mâna goală…

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *