El a lansat hitul verii, „Falava”. Afla cine este Naguale

By  | 

În religia antică mexicană, Nagual era un termen strâns legat de curiozitatea de a explora, dar şi de ideea de creativitate, aşadar, poate nu este de mirare că în zilele noastre, artistul Ovidiu Baciu (Naguale) a adaptat acest termen cu nuanţe sud-americane pentru a-şi crea o identitate specială în industria muzicii româneşti!

Instrumentist, compozitor, textier şi producător, Naguale a iubit muzica dintotdeauna şi a fost convins că eforturile pe care le-a depus constant, seriozitatea şi elanul cu care a abordat orice proiect pe care l-a preluat, provocările de care nu s-a ferit (ci pe care le-a „vânat” cu tot dinadinsul) şi creativitatea care îi vine mereu foarte la îndemână o să-l poarte pe culmile succesului. S-a pus serios pe treabă alături de Alex Pelin și au înfințat KAZIBO Music.

Aşadar, faima oficială a primit-o mai cu seamă în ultimul an, când tot mai mulţi artişti români i-au fost recunoscători pentru piesele lor ajunse numărul unu în topurile muzicale. Printre aceştia, se numără Delia Matache (cu „Pe aripi de Vânt” feat. KAIRA, piesă care s-a menţinut pe primul loc în topul iTunes chiar din prima zi de la lansare şi care a înregistrat şapte milioane de vizualizări pe canalul YouTube în prima lună de la lansare!), Elena Gheorghe (single-ul „În bucăţi” featuring Glance este, în continuare, über difuzat pe toate posturile tv de muzică şi pe radiouri), Andreea Bănică, Andra, Alexandra Ungureanu, Dan Bittman (piesa „Şi îngerii au demonii lor” a fost special creată pentru solistul trupei Holograf!), în timp ce pentru „greul” Cristi Minculescu, Naguale pregăteşte în curând o piesă specială.

Când business-ul merge din plin, iar despre Ovidiu ştim sigur că petrece zi şi noapte în studio, ne întrebăm curioşi, dar firesc – când au oamenii de succes timp doar pentru ei înşişi? Ei, bine, pentru Ovidiu, profesia – adică muzica şi tot ceea ce implică crearea ei -, se suprapune cu viaţa personală.

Când scrie şi compune, Ovidiu se simte liber, în elementul său, relaxat, dar în acelaşi timp concentrat şi devotat. Timpul rămas cu adevărat liber şi-l dedică călătoriilor exotice oriunde în lume, vizionării de filme de orice gen şi prietenilor cu care simte totuşi că niciodată nu petrece suficientă vreme. Poţi să-l condamni? La un program atât de activ, este dificil să îţi faci prea multe planuri personale, pentru că rişti să le anulezi înainte de a apuca să le onorezi, iar neseriozitatea este un lucru pe care Ovidiu îl detestă principial.

Un tip tânăr, extrem de talentat, cu ambiţii mari şi cu chef nebun de muncă – acesta este, pe scurt, Ovidiu Baciu, cel mai pe val şi mai complet artist al momentului!

Comments

comments