10 melodii care o sa faca valuri la SummerWell 2015

By  | 

Mai e puţin până la SummerWell şi e cazul să începi să te pregăteşti cum se cuvine pentru concertele pe care o să le vezi. Doar nu vrei să fii “fata aia drăguţă, dar penibilă”, care aplaudă în afara ritmului şi nu nimereşte cuvintele când toată lumea cântă în cor “Shoot the runner, shoot, shoot the runner/ I’m the king and she’s my queen”. Aşa că până pe 8 august ascultă pe repeat şi peste tot aceste super piese, care cu siguranţă se vor auzi la SummerWell şi 100% vor face valuri!

Kasabian – Fire

Nu degeaba Kasabian sunt cap de afiş la orice festival s-ar duce în lumea asta. O să întelegi de ce merită asta când o să-i auzi cântând Fire şi o să vezi cum publicul pur şi simplu explodează la refren. Chiar dacă n-ai mai auzit niciodată piesa (ceea ce e puţin probabil, că doar n-ai trăit în peşteră în ultimii cinci ani!), o să te trezeşti ţopăind cot la cot cu ceilalţi, urlând din toţi rărunchii: “I’m on fiiiiiire!”. Apoi, toată lumea o să fredoneze: “Uuuuuuuuu uuuu uuuuu!”, şi apoi urmează partea cu adevărat mişto: se aud doar tobele ce ţin ritmul şi aplauzele miilor de oameni care cântă la unison cu Serge Pizzorno: “Move on, you got to move on/ I’m gonna get you real good/ So you can shake on”. Iar când refrenul va exploda din nou, pentru ultima oară, o să-ţi dai seama ce înseamnă frenezie colectivă!

Kasabian – Vlad The Impaler

Dacă de obicei fetele sunt cele care ţipă şi aplaudă frenetic la concerte, la Kasabian o să vezi că tipii sunt cei mai dezlănţuiţi. Mare minune dacă n-o să-i vezi pe câte unii cocoţaţi pe umerii prietenilor, aşa că ai grijă să nu fii înghiontită de fanii prea zeloşi care îşi exteriorizează bucuria într-un mod mai agitat. Trebuie să-i înţelegem şi pe ei… Băieţii de la Kasabian sunt de gaşcă, petrecăreţi şi microbişti, ce tip nu şi-ar dori să le atragă atenţia? Ce, noi n-am face orice pentru a-i smulge un zâmbet lui Tom Meighan? Şi pentru că Kasabian sunt atât de cool, cu siguranţă n-o să ne priveze de plăcerea de a ne cânta Vlad The Impaler (aka Ţepeş). Am putea chiar să pariem că pe deja nelipsitul tricou alb al lui Serge o să scrie ceva legat de Dracula!

Kasabian – LSF (Lost Souls Forever)

Şi aceasta va fi o melodie cântată mai mult de către public. Tom poate lua o pauză de ţigară pentru că fanii Kasabian ştiu cap-coadă acest hit de pe vremea primului lor album. Varianta de studio are vreo 3 minute, dar trupa şi-a făcut un obicei din a-şi încheia concertele cu această piesă transformată într-un imn-maraton de 6 minute. Destul cât să dea ocazia fanilor să-şi facă de cap urlând “Naa na naaaa!” până la epuizare. O să te simţi ca-n tribune la un meci de fotbal pe Wembley!

Foals – My Number

Deşi noul album Foals va fi lansat după Summer Well, pe 28 august, cu siguranţă Yannis Philippakis & co. o să ne încânte cu ultimul lor single, “What Went Down”. Este energic, cool, antrenant, dar deliciul publicului vor fi, desigur, hiturile deja consacrate precum “Inhaler”, “Two Steps, Twice”, “Olympic Airways” şi My Number, cu ale sale sunete funk-rock si “uuuh”-uri atât de plăcut de fredonat.

Foals – Spanish Sahara

Acesta va fi momentul în care o să ţi se facă pielea de găină, garantat! Ştii cântecele acelea care te fac să închizi ochii şi pur şi simplu să te bucuri de muzică şi de fiorii de plăcere care te cuprind din cap până-n picioare? Asta o să simţi când vei auzi live Spanish Sahara. La început va fi linişte peste tot, pentru a se auzi chitara în surdină şi vocea şoptită a lui Yannis, apoi cântecul va creşte în intensitate odată cu aplauzele publicului care va cânta din ce în ce mai tare: “I’m the fury in your head/ I’m the fury in your bed/ I’m the ghost in the back of your head”. Piele de găină, ga-ran-tat!

The Maccabees – Pelican

Buni prieteni cu cei de la Kasabian, pentru care au cântat ca opening act în turneul din UK de anul trecut, The Maccabees vin cu sound-ul perfect pentru festivalurile în aer liber. Cântece vesele, antrenante, care te fac să dansezi, şi combinaţii melodioase de chitară, tobe şi instrumente mai clasice, precum trompeta sau saxofonul. Şi, desigur, mai e şi vocea lui Orlando Weeks, atât de pură şi perfectă încât ţi-ai dori ca lumea din jur să nu mai aplaude ca să-l poţi auzi mai bine. Refrenul de la Pelican, totuşi, şi “oooooo”-urile prelungite vor face publicul să fredoneze instant.

The Maccabees – Love You Better

Tot din categoria “cântece care te fac să trepidezi şi să cânţi în gura mare” este şi Love You Better, primul extras pe single de pe albumul “Wall Of Arms” din 2009. Refrenul de un lirism aparte, cu versuri uşor de prins din zbor chiar şi pentru cine nu cunoaşte piesa, este urmat de o parte instrumentală absolut superbă, care atinge “la corazon” şi va ridica mâinile tuturor în aer.

La Roux – Bulletproof

“This time, baby, I’ll beeee bulletproof”. Sigur ai auzit refrenul ăsta în 2009, când duo-ul synthpop La Roux câştiga Grammy-ul pentru albumul lor de debut. Între timp, Elly Jackson s-a despărţit de producătorul Ben Langmais, dar a păstrat numele trupei. Oricum, la câtă carismă are, e destul pentru ca La Roux să fie în continuare un succes. O să cucerească Summer Well cu look-ul ei androgin, vocea aparte şi prezenţa scenică electrizantă.

The Wombats – Moving to New York

E de aşteptat ca băieţii din Liverpool să facă un show de zile mari, având în vedere că vor cânta pentru a doua oară la Summer Well, după ce au făcut parte şi din lineup-ul primei ediţii, în 2011. Sunt, deci, de-ai casei, fani au destui, iar piese alerte precum Moving to New York, “Let’s Dance to Joy Division” şi “Tokyo (Vampires & Wolves)” sunt întotdeauna pe placul publicului.

Circa Waves – T-Shirt Weather

Vecinii englezi de la Glastonbury s-au arătat deosebit de încântaţi de această trupă nouă (originară tot din Liverpool!) şi s-au înghesuit să-i vadă cântând pe o scenă secundară, vizibil neîncăpătoare pentru aşa un public numeros. Ulterior, cititorii revistei NME au votat Circa Waves ca fiind Best Live Act al ediţiei din acest an de la Glasto. Cine suntem noi să-i contrazicem? Şi cui nu-i place un mix deştept între The Kooks şi The Libertines, pe versuri vesele de vacanţă, ca-n hitul T-Shirt Weather?

Comments

comments