Moduri de a transforma camera de zi într-un spațiu primitor

Acum, când circumstanțele actuale (și anume pandemia de coronavirus) ne obligă să ne petrecem tot timpul acasă, este momentul perfect să transformăm spațiul în care locuim într-unul în care chiar ne dorim să… petrecem toată ziua. Iar camera de zi este, probabil, locul în care ne petrecem, în ultima vreme, cel mai mult timp. Nu ne referim la vreo renovare costisitoare, ci la câteva detalii care, deși sunt subtile, fac o diferență mare, transformând sufrageria în cea mai cozy încăpere din casă.

Veioze

Veioză Zara Home, 139 lei – aici, veioză The Home, 202 lei – aici, veioză H&M Home, 129,99 lei – aiciLumina naturală este importantă, însă în lipsa ei (sau atunci când este prea puternică, de exemplu dacă ai lucrat noaptea și ai ochii prea obosiți pentru a suporta lumina zilei, așa că preferi să stai câteva ore cu draperiile trase), veiozele sunt cea mai cozy alternativă de lumină artificială, datorită faptului că oferă un efect difuz, care nu obosește ochiul. Modelele noastre preferate în acest moment, mulate pe trendurile deco actuale, sunt cele fără clasicul abajur, dar care au forme rotunjite.

Presară-le prin camera de zi la diferite niveluri de înălțime, pentru a lumina spațiul din diverse unghiuri – poți plasa una pe măsuța de cafea, alta pe o etajeră, deasupra unui teanc de cărți, ori un set de două veioze matching, de dimensiuni diferite, pe biroul din camera de zi.

Lumânări

Lumânare Zara Home, 89,90 lei – aici, lumânare H&M Home, 59,99 lei – aici, Zara Home, 89,90 lei – aici

La fel ca și veiozele, lumânările oferă o lumină difuză care transformă instantaneu camera de zi într-un spațiu cald și primitor. În locul lumânărilor clasice, propunerea noastră este să cumperi o serie de lumânări statement, care sunt, în sine, niște piese deco ce vor aduce un aer sofisticat încăperii.

Alege lumânări în recipiente refolosibile – de exemplu, pe lista noastră de favorite în acest moment se află un model în recipient din ceramică în nuanțe pământii, cu fitil dublu, și unul din ceramică albă cu aspect minimalist, în formă ce buze, ambele putând fi reumplute cu ceară după folosire. De asemenea, poți completa cu una sau mai multe lumânări statement din de ceară turnată în diverse forme, cum ar fi lumânarea-elefant de mai sus.

Jocuri de societate

Joc domino, 149 lei – aici, joc Celebrity Couples, 99,90 lei – aici, joc de table, 199 lei – aici, toate Zara Home

Board games au avut o explozie de popularitate în ultimii ani, devenind ceva ce cam toată lumea are acasă. Însă în timp ce majoritatea ne chinuim să dosim cutiile de Catan sau Activity prin vreun colț de raft de unde le scoatem numai când avem musafiri, nu ar trebui să pierdem din vedere faptul că anumite jocuri de societate pot deveni, de fapt, elemente de decorațiune, făcând camera de zi să arate fun & cool.

Pentru asta, alege câteva jocuri cu aspect sofisticat, dar care își păstrează, bineînțeles, funcționalitatea de bază – și anume, sunt distractiv de jucat. Un set de table cu o cutie colorată, clasicul joc de Domino pe care îl poți păstra desfăcut (având în vedere că, și dacă pierzi accidental vreo piesă, încă îl poți juca fără probleme) sunt alternative cu care n-ai cum să dai greș, dar poți suplimenta cu jocuri noi, precum Celebrity Couples, un joc de cărți care îți testează cunoștințele de Hollywood trivia.

Oglinzi

Oglindă, Zara Home, 279 lei – aici, oglindă, Zara Home, 299 lei – aici, oglindă, H&M Home, 89,99 lei – aici

Este deja un lucru bine știut că oglinzile pot transforma ușor un spațiu mic într-unul care pare mult mai mare și mai primitor, dar nu pierde din vedere faptul că nu este neapărat nevoie să le faci loc pe pereți. Alternează-le cu ramele foto, agață-le într-un cuier, sprijină-le de șemineu sau de rafturile din bibliotecă și – foarte important, alternează formele și dimensiunile, păstrând ca element comun materialul din care sunt realizate (de exemplu, mergi pe variante cu ramă metalică ori pe variante cu rame din lemn, dar ideal este să păstrezi un mood general pentru fiecare încăpere).

CITEȘTE ȘI: SFATURI DE DECOR PENTRU ILUZIA UNEI CAMERE MAI MARI

Foto: Unsplash, website-urile brandurilor

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.