Misterul Dior: Povestea celebrului parfum Miss Dior

By  | 

Designerul de modă francez Christian Dior şi-a botezat faimosul parfum Miss Dior în onoarea surorii sale mai mici, Catherine, luptătoare în Rezistenţa franceză şi mare iubitoare de flori, scrie RomâniaTV.NET

Catherine Dior a avut mereu o relaţie foarte strânsă cu fratele ei mai mare, în ciuda faptului că felul ei de-a fi nu se potrivea cu un stil de viaţă în lumina reflectoarelor. Însă Catherine este mult mai mult decât "sora lui…" sau decât femeia care a dat numele unuia dintre cele mai cunoscute parfumuri din lume. A fost o femeie cu convingeri, o eroină a Rezistenţei franceze împotriva ocupaţiei naziste, a fost torturată şi a supravieţuit lagărelor de concentrare, trăind apoi din vânzarea de flori până la moartea ei, în 2008. Specialitatea ei erau trandafirii şi iasomia, adică exact acele flori care au stat la baza creării primului parfum al casei Dior, Miss Dior, în 1947.

Catherine era cea mai mică din cei cinci fraţi. S-a născut în 1917, fiind cu 12 ani mai mică decât Christian, însă diferenţa de vârstă dintre cei doi nu i-a împiedicat să fie toată viaţa foarte apropiaţi. La începutul anilor 30 ai secolului trecut, familia Dior a primit o dublă lovitură: pierderea mamei şi falimentul, ceea ce l-a făcut pe capul familiei să părăsească Normandia natală şi să se mute în sudul Franţei. A luat-o cu el şi pe fiica cea mică, pe Catherine, instalându-se la Caillan, la 20 de kilometri de Grasse (oraş socotit astăzi capitala mondială a parfumeriei – n.r.).

 

Descoperă întreaga poveste a numelui celebrului parfum Miss Dior pe RomâniaTV.NET

 
 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *