Minciunile albe – minciuni permise

Chiar dacă nu ne place să o recunoaştem, toată lumea minte, conştient sau nu: eu o fac,fel ca şi tine, colega de la birou şi iubitul şi mama şi… toată lumea! Există însă o diferenţă fină între minciunile permise,  necesare uneori şi minciunile care fac apele să îngheţe şi care au şi consecinţe negative. Nu uita, minciuna are picioare scurte!

Când este permisă minciuna

E ok să îl minţi pe iubitul tău când pierzi vremea prin oraş să îi cauţi un cadou genial pentru ziua de naştere dar nu e ok să îl minţi când ai ieşit (iar) cu colegul nou de la birou, cu care flirtezi cu neruşinare în toate pauzele. Nu ai de gând să te cuplezi cu noul coleg, dar nici nu te deranjează să refuzi invitaţia iubitului ca să fii cu timpul cel nou

Prietena ta cea mai bună şi-a luat o rochie nouă care nu o avantajează deloc dar nu prea îţi vine să îi spui că o face să arate cu 10 kilograme în plus. Ea e super-încântată şi îi spui doar că nu e tocmai genul tău. Cu toate astea, nu poţi să stai cu mâinile încrucişate când îl vezi pe iubitul ei în braţele altei tipe. Înainte să îi spui şi ei ar trebui să ai totuşi o mică discuţie cu vinovatul.

Dacă situaţia se repetă nu mai sta pe gânduri şi pune-o la curent pe prietena ta cu obiceiurile lui… proaste!

Când o cunoşti pe mama iubitului tău nu trebuie să îi mărturiseşti câţi iubiţi ai avut înainte de fiul ei, chiar dacă vorbim de un număr limitat. De asemenea, aceasta nu trebuie să ştie nici despre tatuajul tău norocos, pe care ţi l-ai făcut dintr-un exces de zel, cu prietena ta cea mai bună.

Când te sună mama ta obsesiv să te întrebe dacă ai mâncat în ziua respectivă şi încă nu ai reuşit să o faci e ok să să o minţi (dar să mănânci în cel mai scurt timp). Dacă te sună să te invite la petrecerea de Crăciun în familie nu e ok să o minţi că ai bilete -achiziţionate cu mari eforturi- la ski, doar pentru că nu prea o agreezi pe cumnata ta.

Atunci când toate merg prost în viaţa ta şi riscă să meargă şi mai prost e bine să te desprinzi de realitate şi să fii optimistă chiar şi fără motive. E tot un fel de minciună, dar în acest caz te va ajuta să treci mai uşor peste greutăţi, îţi va păstra ambiţia intactă şi te va motiva să lupţi. Dacă iubitul tău îţi serveşte minciuni grosolane mereu şi tu alegi să nu le vezi e evident că te vei alege cu inima frântă.

Cu alte cuvinte, minciunile sunt nevinovate atâta timp nu îi rănesc pe cei cărora le spui. Cât de des minţi tu şi cu ce scop? O faci din obişnuinţă, din comoditate, pentru a avea o viaţă mai simplă sau din nevoie? Ai grijă, mincinoşii vor trebui să îşi plătească greşelile la un moment dat.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.