Masa de Crăciun e cool!

Fie că iubești sau nu Crăciunul, fie că este un prilej în plus pentru a-ți vizita părinții sau doar un bun motiv pentru a te strânge cu prietenii într-un loc călduros, sigur masa de Crăciun are farmecul ei unic. Iar timpul pare că nu o scoate din uz, mai mult, cu fiecare an, ofertele de decorare sunt din ce în ce mai creative.

Din marea de propuneri de anul acesta, am selectat cinci categorii care, în primul rând, te vor ajuta să recreezi o atmosferă intimă și relaxantă, încadrată perfect în ceea ce numim spiritul Crăciunului, dar mai ales să te simți special chiar la masa ta din sufragerie.

Tradiționalul este noul modern

Anul acesta, în contextul pandemiei, întoarcerea la tot ceea ce înseamnă tradițional a luat amploare, de la detalii de stil (de fapt, încă din 2019, broderia și-a recâștigat locul pe care îl avea cu mai mulți ani în urmă, acela de simbol al feminității) la decorațiuni interioare (piesele vintage au fost resuscitate sau reinventate în continuare, deși de data aceasta cu un twist, în funcție de fiecare designer). De fapt, secretul constă în detalii (oricât de clișeic ar suna) și nu în imaginea de ansamblu neapărat.

Pentru o masă de Crăciun cu motive tradiționale, alege platouri din lemn (așezate pe mijlocul mesei doar de decor, ca suport pentru flori, lumânări sau chiar pahare), fețe de masă cu ilice brodate, imprimeuri florale pe veselă. Dacă ai o masă din lemn masiv, lasă-l la vedere și nu uita de crenguțele de brad sau de mini statuetele cu cele mai iubite personaje ale anului. Caută prin cufărul bunicii după elemente tradiționale și creează-ți propriul decor.

Citește și: Meniu complet pentru Crăciun

Creativ minimalist

Brand-ul The Edit (www.theedit.ro) ne propune chiar și pentru masa de Crăciun o scenografie cu stil, minimalistă. Dacă îți place inovația și simplitatea creațiilor moderne, trăiește spiritul Crăciunului conform felului tău inedit de a trăi. Lasă trecutul în urmă și îmbrățișează minimalismul viitorului: cu câteva globuri aurii, stele supradimensionate albe și vaze simple din sticlă vei rescrie sigur Crăciunul.

Roșu nu moare niciodată!

De când Moș Crăciun a devenit celebru, în anii ´30, când Coca Cola a realizat prima reclamă asociată cu imaginea celui mai iubit personaj din toate timpurile, culoarea roșie și-a câștigat, cumva fără să ne dăm seama chiar, un loc indestructibil. Și oricât de plăcut e să combini elemente aurii, argintii și mai nou metalice, o casă împodobită cu roșu are magia ei aparte.

Așa că poți încerca oricând să îți împodobești masa cu roșu de la farfurii la lumânări sau globuri. Dacă vrei doar să păstrezi câteva detalii discrete de roșu, dintr-o oarecare nostalgie, atunci ornează masa cu frunze de brad (de-a lungul mesei, în colțuri sau pe rotund) printre care lași la întâmplare rodii, Crăciunițe, lumânări roșii. Sau doar cumpără un set nou de farfurii pe care scrie cu roșu `Love´.

Citește și: Cele mai sănătoase alimente pe care le poți consuma de Crăciun

Floral fructat

Crăciunul în oglindă cu o savană, o livadă sau o junglă urbană: mi se pare că acest trend de a aduce natura în interiorul casei tale, cu atât mai mult de Crăciun, oferă vitalitate, prospețime, o bucurie venită parcă de nicăieri. Neconvențional, poți alege cactuși sau ghivece cu bulbi de zambile cu care să creezi centrul mesei. Sau, poți alege câteva frunze dintr-un ficus exotic pe care să pui grapefruit tăiat în două, portocale, rodii, kaki, fructul pasiunii etc. Pentru un aer mai sofisticat, poți pune fire de Hellebrous (tradafirul Crăciunului) în mai multe vaze de dimensiuni mici sau poți orna masa cu brăduți de dimensiuni mici sau cu coronițe cu fructe.

Cu tematică

Ai un suflet ludic și te plictisești repede în contexte clasice sau pur și simplu nu vrei să idealizezi sărbătorile de iarnă? Alege o tematică și transformă-ți casa și, implicit masa de Crăciun, într-un loc de film. Chiar așa, poți alege ca temă chiar un film celebru, cum ar fi Star Wars sau Terminator (de curând relansate, doar un exemplu). Sau poți transforma seara într-o degustare de vin sau bere.

Foto: The Edit Zara Home Vivre Floria Bonami  Ikea Unsplash

Citește și: 5 mancaruri traditionale de Crăciun din toata lumea

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.