Mancaruri alese, muzici si poezie – sambata, 17 septembrie, la Zilele Muzeului Taranului

By  | 

Festival de gastronomie aromaneasca, la Clubul Taranului

Mancati pe limba noastra!

Sambata, 17 septembrie, puteti uita de toate retetele complicate si sofisticate, pentru care trebuie sa truditi din greu. Veniti la Muzeul Taranului si descoperiti cum bucataria aromana ofera alternative simple, gustoase si sanatoase; atat pentru pranzul cel de toate zilele, cat si pentru ocazii speciale.

De la amiaza pana seara, Clubul Taranului gateste armaneste: pite, gustare, fel principal si dulce.

In curte, gospodine aromane, veterane in ale bucatariei, organizeaza Academia de Pite pentru copii, adulti, cunoscatori si profani deopotriva; astfel incat oricine este interesat, poate participa si poate deprinde tehnica speciala a faimoaselor placinte aromane.

Veniti cu pofta de mancare, noi va asteptam cu drag si cu placinte calde!

Lansarea albumului „Grigore Lese si aromanii farseroti – Muzici stravechi”, la Studioul Horia Bernea

Sambata, 17 septembrie, Grigore Lese, impreuna cu grupul de aromani farseroti va prezinta „Muzici stravechi”.

Incepand cu ora 14.00, la Studioul Horia Bernea, Grigore Lese va povesti prin vorbe si cantec muzicile stravechi atat de atent culese.

Grigore Lese a petrecut ani de-a randul culegand si interpretand cantece traditionale romanesti, cultivand maniera unica de interpretare din sanul satelor vizitate, atat de importanta pentru pastrarea autenticitatii folclorului romanesc.

In cadrul evenimentului, va avea loc o proiectie a trailerului filmului „Iho:, un documentar observational in lucru. In regia Elizei Zdru si produs de Proiectul Avdhela, Biblioteca Culturii Aromane si ViraFilms, documentarul ii are ca protagonisti pe aromanii farseroti, urmariti in periplul lor de la viata simpla a satului la marile scene nationale si internationale.

Dupa eveniment, Grigore Lese va asteapta in Libraria Carturesti MTR pentru o sesiune de autografe.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

„Voci paralele.” Seara de poezie romano-catalana, la Clubul Taranului

Institutul Cultural Roman in parteneriat cu Generalitat de Catalunya si Institut Ramon Llull va invita sambata, 17 septembrie, ora 20.00, la Clubul Taranului, la seara de poezie romano-catalana „Voci paralele”.

Proiectul anual „Voci paralele” a fost initiat de Generalitat de Catalunya in anul 2003, fiecare editie propunandu-si apropierea dintre cultura catalana si o alta cultura. Obiectivul proiectului este descoperirea lumilor poetice si culturilor care se fac greu cunoscute in profunzime.

In fiecare an sunt prezentate publicului opera poe?ilor catalani si a poetilor provenind dintr-o alta cultura, incercandu-se si stabilirea unor legaturi intre participan?i, in vederea realizarii unor viitoare parteneriate intre acestia.

Astfel, la cea de-a noua editie, cu sprijinul Institutului Cultural Roman de la Madrid, patru poeti catalani si patru poeti romani au participat in perioada 2-11 iulie 2011 la un turneu in sapte localitati spaniole (in regiunea Catalonia si in Insulele Baleare). Turneul poetilor se va incheia in Romania, cu ocazia itinerarii proiectului la Cluj-Napoca, Sibiu si Bucuresti.

Accesul publicului este liber, in limita locurilor disponibile.

  • Mai multe informatii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *