Doi magnați ai modei donează 300 milioane de euro pentru Notre Dame

Doi dintre magnații industriei modei – și printre cei mai bogați oameni din Franța – au anunțat în această dimineață că vor dona bani pentru restaurarea catedralei Notre Dame, care a fost distrusă de un incendiu ieri seară.

Incendiul a început în seara zilei de luni, 15 aprilie, puțin înainte de ora 19, și a durat circa 9 ore ore până să fie stins de pompieri. Focul nu a produs victime, dar a distrus turla catedralei și întreg acoperișul, lăsând în picioare numai structura de bază a clădirii. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a promis într-un discurs susținut la fața locului că faimoasa catedrală va fi restaurată:Vom reconstrui Notre Dame împreună”.

François Pinault, colecționar de artă și CEO al grupului Kering (și soțul actriței Salma Hayek) este prima figură publică ce a anunțat o donație semnificativă. Pinault a declarat că va dona 100 de milioane de euro. Banii vor veni nu din cadrul Kering (grupul care deține, printre multe alte companii, brandurile Saint Laurent, Alexander McQueen, Gucci și Balenciaga), ci din cadrul firmei de investiții Artemis.

Omul de afaceri Bernard Arnault, deținătorul conglomeratului LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), și cel mai bogat om din Franța, a declarat că va dona 200 de milioane de euro pentru restaurarea catedralei.

Familia Arnault și grupul LVMH, în semn de solidaritate cu această tragedie națională, dorește să se asocieze cu reconstrucția acestei catedrale extraordinare, un simbol al Franței și al istoriei sale. În tot acest timp, LVMH pune la dispoziția statului și a autorităților toate echipele sale, creative, arhitecturale și financiare, pentru a ajuta în procesul lung de restaurare, pe de o parte, și cel de strângere a fondurilor, pe de altă parte”, a anunțat Bernard Arnault într-o declarație făcută prin cadrul LVMH.

Foto: Getty Images

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.