Luna Cartilor Vii! @ CNDB

By  | 

Biblioteca vie se deschide in Bucuresti in perioada 20 – 22 aprilie intre orele 17.30 – 21.00 si pe 23 aprilie intre orele 15.30 – 18.00 la Centrul National al Dansului Bucuresti, din B-dul Nicolae Balcescu nr. 2, Cladirea TNB, etajul 3. Luna Cartilor Vii se organizeaza in alte 9 orase: Timisoara, Arad, Targu Mures, Miercurea Ciuc, Craiova, Bacau, Tulcea, Piatra Neamt, Medias.

Zeci de CARTI VII va asteapta sa veniti intr-un numar cat mai mare sa intrati in dialog cu ele si sa le cunoasteti povestile care se ascund in paginile lor. Poti gasi titluri diverse in biblioteca vie: puscariasul, feminista, gunoierul, corporatistul. Oare sunt ei asa cum ii caracterizam noi?

Ce este Biblioteca vie?

Biblioteca vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita – cititorii vin si imprumuta carti pentru o perioada limitata de timp. Dupa ce au „citit” cartile, le returneaza in biblioteca. Exista insa un aspect important. Cartile din biblioteca vie sunt oameni reprezentand grupuri care se confrunta, sau se pot confrunta cu prejudecati sau stereotipuri (de gen, varsta, etnie, rasa, religie etc.).

Prin acest proiect, Biblioteca Vie isi propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni.

Program Biblioteca Vie:

  • Tulcea: 13-16 aprilie
  • Targu Mures : 26-30 aprilie
  • Miercurea Ciuc: 4-6 mai
  • Bacau: 4-7 mai
  • Medias: 5-7 mai
  • Timisoara: 6-9 mai
  • Piatra Neamt: 7-9 mai

Biblioteca Vie reuneste pe rafturile sale carti dintre cele mai intersante care va asteapta sa pasiti in lumea lor fascinanta si sa le cunoasteti mai bine. Vino si Ia-ti permis la Biblioteca Vie!

Asociatia A.R.T. Fusion a implementat in decursul anului 2009 cinci Biblioteci Vii! Peste 150 de carti si 2000 de cititori au trecut pe la Biblioteca Vie in 2009.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *