„Love Building” e fantastic!

By  | 
 
„Love Building” reprezintă debutul în lungmetraj al regizoarei Iulia Rugină şi a primit Premiul Publicului, votat de spectatori şi Menţiunea Specială a Juriului la cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti!
Prezentat în avanpremieră în România în competiţia festivalului B’EST, „Love Building” s-a bucurat de un mare succes la prima sa proiecţie, sala de la Cinema Studio din Bucureşti dovedindu-se aproape neîncăpătoare pentru cei 400 de spectatori prezenţi.  
 
 
 
 
Despre prima întâlnire a filmului cu publicul, regizoarea Iulia Rugină spune: „A fost extrem de frumos şi cu multe emoţii! Cei implicaţi în crearea lui <Love Building> ne dorim ca filmul să ajungă să fie văzut de cât mai mulţi spectatori români.” Filmul a impresionat şi juriul festivalului (Grazia Volpi, Horia Lapteş, Dragan Marinkovic, André Ceuterick, Dan Făinaru), care a acordat Menţiunea Specială.
„Love Building” este o tabără dedicată relaţiilor destrămate. 14 cupluri din program au la dispoziţie şapte zile pentru a-şi repara poveştile de dragoste. Dar cei trei traineri meniţi să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control. Într-o cursă continuă către „şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”, se ridică o singură întrebare: „Poţi să repari dragostea în şapte zile?”
 
 
 
 
„Love Building” a fost prezent în competiţia festivalului B’EST alături de alte şase producţii printre care „Blancanieves” (r. Pablo Berger), recompensat cu 10 premii Goya, „Wrong” de Quentin Dupieux, selecţionat la festivaluri precum Sundance sau Locarno, sau „Epilogue” al israelianului Amir Manor, distins cu 5 trofee la festivalul de la Salonic. Filmul este produs de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol şi va avea premiera pe marile ecrane din România pe 13 septembrie 2013.  
Din distribuţia filmului fac parte 31 de absolvenţi ai şcolii Actoriedefilm.ro, cărora li se alătură Bucur, Boguţă şi Papadopol. Scenariul filmului este semnat de Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină. „Love Building” va fi distribuit pe marile ecrane de MediaPro Distribution.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *