Legendarul Ozzy Osbourne a ajuns la 70 de ani

Născut pe 3 decembrie 1948, în Birmingham, Anglia, Ozzy Osbourne este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică rock din lume, de-a lungul prolificei sale carierei lansând multe piese nemuritoare, cum ar fi ’’Crazy Train’’, ’’Mama, I’m coming home’’, ’’Close My Eyes Forever’’, ’’Dreamer’’ și multe altele.

Pe numele sau adevărat John Michael Osbourne, starul rock s-a născut și a crescut într-o familie modestă, împărțind dormitorul unui apartament din Aston cu încă 5 frați. În școală, perioadă în care s-a ales cu porecla Ozzy, nu i-a fost foarte ușor, deoarece avea deficiențe de vorbire. Astfel, la doar 15 ani el a renunțat la școală, încercând diverse meserii, muncitor în construcții, mecanic auto și chiar instalator. Tot în acea perioadă, Ozzy a stat 6 săptămâni la pușcărie, fiind acuzat de furt dintr-un magazin cu haine. Deși a cântat în diverse ocazii chiar și în timpul școlii, anul 1967 rămâne de referință în biografia sa, fiind anul în care a intrat în formația rock Rare Breed, cea care devenea doi ani mai târziu Black Sabbath.

Potrivit rock-on.ro, cariera sa muzicală de peste 50 de ani a fost presărată cu foarte multe abuzuri și scandaluri, Ozzy fiind poreclit Medicine Man în anii 80, din cauza numeroaselor substanțe mai mult sau mai puțin legale ce le căra tot timpul după el. De altfel, în 1979, Osbourne a fost exclus din formația Black Sabbath, din cauza dependenței de droguri, însă cariera solo ce a urmat a fost fulminantă. Cei de la rock-on aminteau și despre faptul că, în prima parte a carierei, Osbourne obișnuia să consume la micul dejun cocaină în loc de cafea, iar din ,,dieta’’ zilnică nu lipsea o sticlă de cognac Hennessy.

Cum oare a rezistat organismul vedetei unui astfel de tratament? Exact asta s-a întrebat în 2010 un grup de geneticieni, care au reușit să afle, în urma unor teste efectuate cu acordul celebrului star, că organismul acestuia este destul de diferit față de majoritatea oamenilor. Este vorba de prezența a două versiuni ale genei COMR (catecol-O-metiltransferază), enzimă capabilă să deterioreze catecolamine primare precum dopamină, epinefrină și noreprifina și, în plus, gena ce ajută la descompunerea aloccolului, ADH4, este mult mai puternică în cazul lui Ozzy.

Iubit de mulți, contestat de unii, Ozzy a fost, împreună cu familia sa, protagonistul unui serial de 4 sezoane distribuit de MTV Networks Europe în perioada 2002-2005, The Osbournes, în urma căruia fiul lui OzzyJack Osbourne, a fost angajat la postul de televiziune ITV2. Conform unui material publicat pe romanialibera.ro, câțiva ani mai târziu, în 2011, Jack a realizat un film despre viața tatălui sau, intitulat ,,God bless Ozzy Osbourne’’, în care este prezentată pe larg partea mai puțin cunoscută a vieții starului rock.

Deși au trecut nu mai puțin de 9 ani de la lansarea ultimului său album (Scream – 22 June 2010) , Ozzy Osbourne rămâne un star extrem de popular, o dovadă recentă în acest sens fiind noul videoslot ce urmează să fie lansat în curând de NetEnt, furnizor de jocuri premium pentru operatori de gambling online precum Unibet Casino (citeste recenzia aici), în a cărui ofertă se află deja și alte sloturi NetEnt inspirate din muzica rock: Guns N’ Roses (lansat pe 22 ianuarie 2016), Jimi Hendrix (lansat pe 14 aprilie 2016) sau Motorhead (lansat pe 22 septembrie 2016).

Chiar și la această vârstă venerabilă, cel supranumit ,,Prințul Întunericului’’ a reușit să evolueze cu ,,casa închisă’’ în timpul Final Tour din 2018, pe scene din Mexic, Chile, Argentina, Brazilia, Rusia, Finlanda, Suedia, Franța, Italia, Belgia, Polonia, Germania, Spania, Portugalia sau Marea Britanie.

Din păcate, în urmă cu foarte puțin timp, Ozzy Osbourne și-a anulat toate concertele programate în 2019, din cauza unor probleme de sănătate, relevă evz.ro. Pe lângă gripa severă contactată în luna ianuarie și pneumonia ce a urmat, acesta a suferit o căzătură în locuința sa, agravând anumite probleme ce le avea în urma accidentului de mașină din 2003.

 

 

 

Sursa foto: variety.com

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.