Lady Gaga – artista cu cele mai mari venituri in 2011 (top Forbes)

By  | 


Lady Gaga
a obtinut venituri de aproape doua ori mai mari decat cea mai apropiata dintre "rivalele" ei in topul Forbes – cantareata country Taylor Swift – gratie unor contracte de publicitate si incasarilor din concerte.

Potrivit Forbes, Lady Gaga a incasat in medie 1,3 milioane de dolari pentru fiecare show pe care l-a sustinut in 2011, acumuland un total de 90 de milioane de dolari.

Taylor Swift are venituri de 45 de milioane de dolari, gratie vanzarilor albumului ei Speak Now, dar si liniei de parfumuri pe care tanara cantareata americana l-a lansat la inceputul lui 2011.

Pe pozitia a treia in topul Forbes se afla Katy Perry, care a reusit sa obtina venituri de aproximativ 44 de milioane de dolari in 2011.

Veniturile obtinute de Beyonce au scazut la 35 de milioane de dolari, din cauza numarului mic de concerte pe care cantareata le-a sustinut in acest an, insa noul ei album, "4", noua linie vestimentara si doua noi parfumuri au ajutat-o pe sotia rapper-ului Jay-Z sa ocupe totusi locul al patrulea in topul Forbes.

Rihanna s-a clasat pe pozitia a cincea, cu venituri de 29 de milioane de dolari, obtinute in principal din vanzarile albumului Loud si din contractele de publicitate semnate cu brandul de produse cosmetice CoverGirl.

  • Editorii site-ului Forbes.com au alcatuit acest top pe baza declaratiilor de venituri, a datelor privind vanzarile de discuri, a incasarilor din concerte si turnee si a interviurilor acordate de avocati, manageri, organizatori de concerte si chiar de artisti. Topul a avut in vedere veniturile realizate in perioada mai 2010-mai 2011, inainte de deducerea taxelor si a onorariilor pentru manageri si agentii de presa ai artistilor.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *